Nu e pentru prima data cand se intampla asa ceva. Din momentul in care guvernantii au stabilit criteriile de nominalizare ale unui municipiu ca pol de dezvoltare sau de crestere nu ne-au lasat o lupta dreapta, pe proiecte. Au pus niste conditii pe care noi deocamdata nu le avem, a precizat primarul Flutur.
Pe scurt, municipiul nominalizat trebuie sa fie centru universitar, sa aiba aeroport, accesibilitate feroviara, maritima, aeriana, rutiera.
Aeroport nu avem, marea nu e langa noi, iar drumurile sunt asa cum sunt. Nu din cauza botosanenilor se intampla asta, ci din cauza politicii duse de toate guvernele de pana acum, subliniaza primarul Flutur.
Catalin Flutur este, insa, optimist. Se lucreaza deja la un proiect integrat, Planul Operational Regional, Axa 1, regenerare urbana, precum si acele proiecte integrate, unde raman pentru municipalitati 30% din POR. Alti edili de municipii din tara au inceput foarte tarziu sa lucreze, altii deloc. Exista un risc foarte mare ca banii sa nu fie cheltuiti, pentru ca nu vor fi proiecte.
Un proiect integrat nu se face peste noapte, ci in minimum 2 ani. Daca ne ducem undeva in 2010, nu mai ai timp sa faci un proiect integrat. Noi ne continuam proiectul nostru pe Axa 1 si asigur ca vom fi iarasi primii cu proiectul depus acolo si ne vom lua banii. Nu atat cat am crezut noi ca vom lua, 35-40 milioane euro. Acum, la o impartire echilibrata, ne gandim la 15 milioane euro. Daca se pastreaza regula primul venit, primul servit, ii putem lua pe toti. Drept urmare, dracul nu-i chiar atat de negru. Botosaniul mai are o sansa, fiindca face proiecte, a conchis Catalin Flutur.