Finalizarea proiectelor privind Spitalul de Boli Cronice și Biserica „Sfântul Gheorghe” mai suferă amânare

Finalizarea proiectelor privind Spitalul de Boli Cronice și Biserica „Sfântul Gheorghe” mai suferă amânare

Finalizarea proiectelor privind Spitalul de Boli Cronice și Biserica „Sfântul Gheorghe”, două obiective de investiții importante din municipiul Botoșani, mai suferă amânare, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, lucrările de branșare la utilități a unității sanitare au fost finalizate, acestea aflându-se în sarcina municipalității.

„Am terminat lucrările de branșamente la utilități, iar cei de la Compania Națională de Investiții mai au de făcut câteva lucrări, mai au de finalizat o dispoziție de șantier prin care constructorul trebuie să refacă anumite aspecte. Noi am terminat lucrarea noastră, le-am trimis adresă. În momentul în care dumnealor termină lucrările, recepționăm spitalul”, a spus Cosmin Andrei, adăugând că nu există un orizont definit de timp până când CNI poate efectua recepția.

Cât despre Biserica „Sfântul Gheorghe”, edilul spune lucrările au ajuns la un stadiu de execuție de 90%.

„Mai există o cerere de plată și se lucrează la trotuare, acolo ajutăm și noi. Arată foarte bine, e aproape gata. Nu este emisă hârtia cu finalizarea lucrărilor de către constructor pentru că se solicită niște bani suplimentari de la bugetul local, lucru pe care îl vom face doar în baza unei analize riguroase, pentru o serie de intervenții care nu fuseseră prinse în proiect”, a precizat Andrei.

Investiția pentru construirea Spitalului de Boli Cronice se ridică la o valoare de 15,6 milioane de lei, în vreme ce reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” reprezintă o investiție de 10,6 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta