Fermierii au solicitat imperativ rezolvarea plății despăgubirilor pe calamități

Fermierii au solicitat imperativ rezolvarea plății despăgubirilor pe calamități

Reprezentanții fermierilor botoșăneni au purtat ieri o serie de discuții cu prefectul Dan Nechifor și directorul APIA, Liviu Zaharia.

Fermierii au venit deciși la Prefectură să obțină răspunsuri de la primul reprezentant al Guvernului și au rămas “plăcut” surprinși când au constatat absența deputatului liberal, Costel Șoptică, persoana care săptămâna trecută le promitea răspunsuri concrete la probleme. Liderul liberal nu a mai ajuns la întâlnire, fermierii arătându-se complet dezamăgiți de absența acestuia, fiind convinși că Șoptică ar fi putut avea acces la mai marii de la București.

Problema cea mai mare e cu calamitățile. Dacă nu rezolvăm această problemă suntem terminați. Nu avem cu ce începe campania, chiar dacă Doamne Doamne ne dă un pic de ploaie, nu avem ce face. Să ne spună de la minister, se poate sau nu se poate. Tot se discută pe la minister, pe la București, dar ce se discută  nimeni nu știe. Ce fac vorbesc între ei. Am fi de acord și cu Agroinvestul ăsta. Să ne dea un credit celor calamitați, cu o perioadă de grație de 3 ani. Dar nu se vrea, nu știu de ce nu se vrea. Ce suntem noi de vină că ne-am născut la Botoșani?”, a declarat Virgil Buchi, fermier din zona Crasnaleuca.

Prefectul Dan Nechifor a declarat că va mai trimite o solicitare la ministerul de resort, prin care să se specific negru pe alb, dacă se poate sau nu.

Vom înainta o nouă solicitare și sperăm ca până săptămâna viitoare să avem un răspuns ferm. Vă să completați solicitarea dumneavoastră și cu varianta AgroInvest”, a transmis reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Fermierii sunt hotărâți să meargă până în pânzele albe, chiar până la președintele țării, dar vor un răspuns ferm, să găsească urgent soluții.

 

 

Spune-ne opinia ta