După ridicarea stării de urgență încep lucrările la drumurile sătești din Mitoc

După ridicarea stării de urgență încep lucrările la drumurile sătești din Mitoc

Administrația locală de la Mitoc așteaptă ridicarea restricțiilor impuse prin starea de urgență pentru a putea finaliza un proiect început încă de anul trecut și care urmează a se termina până la mijlocul anului.

După cum ne-a spus primarul comunei Mitoc, Ion Galiț, modernizarea prin asfaltare a mai multe drumuri sătești din comună este aproape de punctul final.

Este vorba de aplicarea unui proiect pentru modernizarea drumurilor sătești, în valoare de aproximativ un milion de euro, și care se realizează prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2), respectiv asfaltarea DS 402, DS 394, DS 253, DS 324, DE 60, DS 511, DS 510, DS 488, DS 702, DS 711, DS 756, DS 774, DS 816, DS 865, DS 907 si DS 16.

“Terasamentul e deja făcut, iar constructorul mai trebuie să toarne binderul și apoi să pună asfaltul. În total este vorba de 4, 24 kilometri de drum de interes local, o parte la Mitoc, și o bucată de drum  la Horia. În total comuna are peste 30 de kilometri de drumuri comunale și sătești, dar până în prezent am acoperit cu asfaltat în special zonele de interes pentru comunitatea locală, respectiv la școală, la biserici, la cimitir. În mod normal, la mijlocul anului, sau cel mai târziu până la în toamnă,  lucrarea va fi gata”, ne-a spus primarul comunei Mitoc, Ion Galiț.