După 35 de ani: Se demolează ruinele din spatele Băii Centrale. ”Închidem o rană a orașului!” (Foto)

Construcția, proiectată pentru trei niveluri, a început în anul 1989. Lucrările au fost sistate chiar din 1990, an în care clădirea ar fi trebuit terminată.

Construcția impunătoare s-a transformat odată cu trecerea anilor într-o ruină acoperită de vegetație, pe unde o vreme s-au adăpostit oamenii străzii. Clădirea aparținea municipalității, care a și decis demolarea scheletului de fier și beton, care conține și scări și planșee.

”Au început lucrările de demolare a structurii abandonate de la Baia Centrală. Închidem o rană a orașului, în spatele fostei Băi Centrale, unde am început demolarea structurii de beton care este abandonată de foarte mult timp”, a anunțat primarul Cosmin Andrei.

Edilul municipiului Botoșani spune că în zonă va fi amenajată o parcare.

”Intenționăm să amenajăm o parcare la nivelul solului pentru toți cei care își parchează mașinile în zonă. Ulterior, în funcție de finanțări, vom dezvolta un proiect pentru această zonă adiacentă Parcului Mihai Eminescu”, a adăugat primarul Cosmin Andrei.

De asemenea, odată cu demolarea construcției, se are în vedere și deschiderea traficului, mai exact ”o a doua arteră de circulație spre Bulevardul Mihai Eminescu”.









 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț pentru pensionarii Casei Județene de Pensii Botoșani care își încasează pensia prin cont bancar.

astăzi, 15:13

Joi, 10 octombrie 2024, vor fi operate și validate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoșani, astfel că vineri, 11 octombrie, în cursul după-amiezii, vor fi alimentate conturile de...

Harieta, îngerul păzitor al lui Mihai Eminescu. „Mai am o soră, un geniu, în felul ei, cu o memorie ca a lui Napoleon!”

astăzi, 14:38

În Anul omagial al îngrijirii bolnavilor, cinstim în mod deosebit acele persoane ori instituții ce se îngrijesc de sănătatea trupească și sufletească a semenilor. Î...

(P) Săptămâna reducerilor la Castilio

astăzi, 14:26

Între 17 și 22 octombrie, Castilio te așteaptă cu reduceri spectaculoase la tot ce ai nevoie pentru renovare și redecorare. Fie că îți dorești un look nou pentru bucătărie sau ba...