Drumurile județene vor fi deszăpezite și iarna aceasta cu utilaje închiriate

Drumurile județene vor fi deszăpezite și iarna aceasta cu utilaje închiriate

Administratorul drumurilor județene din Botoșani va acționa și în această iarnă cu utilaje închiriate, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat, săptămâna trecută, în plenul Consiliului Județean (CJ).

„Deoarece Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani nu are în dotare necesarul de utilaje pentru a asigura buna execuție a lucrărilor de deszăpezire și de combatere a poleiului, se va recurge la închirierea de utilaje de la o firmă specializată în execuția de astfel de lucrări. Din experiența anterioară, pentru buna execuție a lucrărilor de deszăpezire, D.J.D.P. Botoșani propune acționarea cu un număr de 40 de utilaje închiriate și 5 utilaje proprii”, prevede actul normativ.

Aprovizionarea cu material antiderapant ​va fi ​în sarcina prestatorului care va executa deszăpezirea​. Pentru a interveni fără probleme pe ​cele ​30 de drumuri județene în lungime totală de peste 650 de kilometri, DJDP a estimat că vor fi necesare 16.600 tone de material antiderapant.

​​Secția de Drumuri Naționale din Botoșani dispune de acordul cadru valabil până la​ finalul anului 2024​, urmând ca în octombrie să semneze contractul​ subsecvent sezonului de iarnă 2023 – 2024.

„Suntem într-o perioadă de revizie tehnică a utilajelor aflate pe stoc, urmând să primim și unele noi. Stocul de sare este asigurat de CNAIR, avem cantități rămase în depozite și din sezonul trecut. Salinele se vor ocupa de transportul materialului în județe. Vom avea și o suplimentare de personal, dar în octombrie se vor perfecta toate detaliile planului de acțiune pentru această iarnă”, a precizat Nicolae Popovici, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri din Iași.

 

 

Spune-ne opinia ta