Drumul Mănăstirilor revine în atenția Consiliului Județean

Drumul Mănăstirilor revine în atenția Consiliului Județean

În această lună, conform celor declarate de reprezentanții Consiliului Județean, se va deschide și se va organiza licitația pentru Drumul Mănăstirilor – Drumul Județean 208 H, Vorona-Oneaga-Pădureni.

Acest Drum al Mănăstirilor cum l-am denumit, este o prioritatea pentru noi. Acolo problemele au fost generate de constructorul care a câștigat licitația. Acesta a venit cu un preț mai mic, iar apoi, la scurt timp, a solicitat recalcularea, ceea ce nu era tocmai legal și nici corect din punct de vedere al concurenței. Contractul semnat în 2018 era unul ferm și nu se putea recalcula. După Ordonanța 114, s-a deschis drumul doar pentru recalcularea manoperei. Ulterior, firma a intrat în insolvență și avem situația de față, a declarat președintele CJ, Doina Federovici.

În acest moment, Consiliul Județean a fost nevoit să actualizeze prețurile la nivelul anului 2021 și să-l scoată din nou la licitație și se speră ca până la finele primăverii, dacă nu vor fi contestații, să se poată demara lucrările pe acest sector.

 

Spune-ne opinia ta