Drumul de la intrarea în Botoșani, dinspre Dorohoi, va avea patru benzi. A fost demarată procedura pentru extindere

Drumul de la intrarea în Botoșani, dinspre Dorohoi, va avea patru benzi. A fost demarată procedura pentru extindere

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) din Iași a demarat o procedură privind modernizarea unui drum din județul Botoșani.

Drumarii vor reabilita șoseaua DN 29B între Botoșani și Dorohoi, una din cele mai circulate artere din județul Botoșani. Într-o primă etapă, DRDP Iași va demara servicii de expertizare tehnică a șoselei din nordul țării.

Este vorba de drumul național DN 29B care leagă municipiile Botoșani și Dorohoi, pe teritoriul satului Cătămărăști-Deal, investiția urmând a fi realizată în mai multe etape. Inițial, DRDP Iași a scos procedura la expertiză tehnică, după care se va trece la execuția lucrărilor.

Astfel, Direcția de Drumuri a scos la proiectare reabilitarea unei porțiuni din DN 29 B dintre Botoșani și Dorohoi, pe tronsonul cuprins între kilometrul 3+000 și kilometrul 6+200. Ofertele pot fi depuse până la data 26 iulie 2022, acestea urmând a fi evaluate până în cursul lunii ianuarie 2023. După finalizarea serviciilor de proiectare pe tronsonul respectiv, DRDP Iași va putea trece la o altă licitație, privind lucrările de modernizare ale drumului național DN 29B, scrie bzi.ro.

Dezvoltarea localității a blocat tot traficul din zonă

Conform proiectului cerut de DRDP Iași, drumul național DN 29 B va fi extins de la două la patru benzi, tocmai pentru fluidizarea circulației rutiere. În plus, DRDP a motivat extinderea șoselei și după dezvoltarea satului Cătămărăști-Deal, din comuna Mihai Eminescu.

„Prezenta expertiză tehnică s-a efectuat în vederea determinării soluțiilor necesare pentru creșterea numărului de benzi a drumului național, cu scopul fluidizării traficului pe sectorul de drum analizat. Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, din cauza trecerii de la patru la două benzi în kilometrul 3+000 și dezvoltării rapide a localității Cătămărăști-Deal”, se arată în caietul de sarcini a procedurii.

Practic, platforma drumului va fi lărgită la 9 metri, fiind compusă din partea carosabilă de 7 metri, cu două benzi de 3,5 metri fiecare, și două acostamente a câte 1 metru.

Acesta nu este singurul drum național din Moldova care va fi reabilitat de către DRDP Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se distribuie gratuit pastilele cu iod și de unde pot fi ridicate

Marţi, 9 August 2022
146

După cum s-a stabilit în iunie, persoanele cu vârsta de până la 40 de ani pot primi comprimate cu iodură de potasiu, ce vor putea fi utilizate în cazul apariției unor accid...

Gheorghe Hagi, categoric după remiza din FC Botoșani – Farul: „Meritam să câștigăm! A fost unul dintre cele mai bune meciuri”

Marţi, 9 August 2022
93

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei Farul Constanța, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi în meciul cu FC Botoșani, însă este de părere că echipa sa ar fi meritat...

Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu ajunge prim-ministru la vară

Marţi, 9 August 2022
52

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, într-o conferință de presă la Parlament, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă...