Drumul de la intrarea în Botoșani, dinspre Dorohoi, va avea patru benzi. A fost demarată procedura pentru extindere

Drumul de la intrarea în Botoșani, dinspre Dorohoi, va avea patru benzi. A fost demarată procedura pentru extindere

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) din Iași a demarat o procedură privind modernizarea unui drum din județul Botoșani.

Drumarii vor reabilita șoseaua DN 29B între Botoșani și Dorohoi, una din cele mai circulate artere din județul Botoșani. Într-o primă etapă, DRDP Iași va demara servicii de expertizare tehnică a șoselei din nordul țării.

Este vorba de drumul național DN 29B care leagă municipiile Botoșani și Dorohoi, pe teritoriul satului Cătămărăști-Deal, investiția urmând a fi realizată în mai multe etape. Inițial, DRDP Iași a scos procedura la expertiză tehnică, după care se va trece la execuția lucrărilor.

Astfel, Direcția de Drumuri a scos la proiectare reabilitarea unei porțiuni din DN 29 B dintre Botoșani și Dorohoi, pe tronsonul cuprins între kilometrul 3+000 și kilometrul 6+200. Ofertele pot fi depuse până la data 26 iulie 2022, acestea urmând a fi evaluate până în cursul lunii ianuarie 2023. După finalizarea serviciilor de proiectare pe tronsonul respectiv, DRDP Iași va putea trece la o altă licitație, privind lucrările de modernizare ale drumului național DN 29B, scrie bzi.ro.

Dezvoltarea localității a blocat tot traficul din zonă

Conform proiectului cerut de DRDP Iași, drumul național DN 29 B va fi extins de la două la patru benzi, tocmai pentru fluidizarea circulației rutiere. În plus, DRDP a motivat extinderea șoselei și după dezvoltarea satului Cătămărăști-Deal, din comuna Mihai Eminescu.

„Prezenta expertiză tehnică s-a efectuat în vederea determinării soluțiilor necesare pentru creșterea numărului de benzi a drumului național, cu scopul fluidizării traficului pe sectorul de drum analizat. Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, din cauza trecerii de la patru la două benzi în kilometrul 3+000 și dezvoltării rapide a localității Cătămărăști-Deal”, se arată în caietul de sarcini a procedurii.

Practic, platforma drumului va fi lărgită la 9 metri, fiind compusă din partea carosabilă de 7 metri, cu două benzi de 3,5 metri fiecare, și două acostamente a câte 1 metru.

Acesta nu este singurul drum național din Moldova care va fi reabilitat de către DRDP Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
6

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
10

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
23

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...