Doina Federovici, la un an de la preluarea mandatului de președinte al C.J. Botoșani: Nu a fost ușor, dar cu multă dăruire, avem turnat primul strat de asfalt pe o treime din Drumul Strategic

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a făcut un scurt bilanț la un an de la preluarea mandatului de președinte, mai ales în condițiile în care principalul angajament pe care spune că și l-a luat în fața botoșănenilor a fost modernizarea infrastructurii rutiere, în special al Drumului-Strategic.

Proiectul însumează  o 106  km de drumuri sudul județului, adică 15% din rețeaua totală de drumuri județene a Botoșaniului. Drumul Strategic pornește din localitatea Șipote – 5,972 km, și urmează ruta Răuseni – 13,862 km (Lot 1 – 9,852 km + Lot 2 – 4,010 km), Călărași – 3,877 km, Hlipiceni – 5,15 km, Todireni – 9,109 km (Lot 2 – 4,65 km + Lot 3 – 4,459 km), Albești – 13,22 km, Trușești – 13,06 km, Dângeni – 9,71 km (Lot 1 – 1,59 km+ Lot 2 – 8,12 km), Hănești – 2,984 km, Gorbănești – 0,2 km, Blândești – 6,83 km, Sulița – 7,02 km, Lunca – 7,35 km, Dobîrceni – 5,385 km, Mihălășeni – 2,536 km.

„La preluarea mandatului, acest proiect era încă în faza de licitație, dar cu o mobilizare exemplară a echipei de la Consiliul Județean am reușit ca în primăvară să semnăm contractele pe două din cele trei loturi, iar la începutul verii pe cel de al treilea.

Nu a fost ușor, dar cu multă dăruire, cu o implicare totală a echipei, am trecut peste toate piedicile, peste valurile de contestații la CNSC și instanță și suntem acum în situația de a avea turnat primul strat de asfalt pe o treime din întregul proiect. Pe lângă cei 30 de kilometri de asfalt, constructorii au mai realizat și un sfert din șanțurile și rigolele betonate, dar au stabilizat structura drumului, pregătind-o pentru turnarea asfaltului pe alți câțiva zeci de kilometri.

Ne dorim un drum de calitate și de aceea vom supraveghea continuu lucrările pe care le vor face constructorii. Am discutat cu reprezentanții lor și le-am reamintit mesajul pe care l-a transmis în momentul semnării contractelor și anume că trebuie să lucreze și bine, dar și repede”,  a explicat  președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, pe pagina sa de socializare.

Valoarea totală a proiectului, (cele trei loturi) care include și celelalte cheltuieli – proiectare, dirigintare, taxe, TVA, etc – este de 475,5 milioane lei. Din această sumă, contribuția CJ este o treime, mai exact 158 milioane lei, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta