Discursul șefului Poliției Botoșani în ATOP: ”Una este să conduci o instituție ca un parazit și să taci din gură, sperând că…” (Foto, Video)

Luni la amiază, membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani (A.T.O.P.) s-au întrunit în ședință.

În cadrul ședinței A.T.O.P., cms. Tudor Costîn, inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, avut o intervenție dură, acesta spunând că nu va abdica niciodată de la principiile de bază pe care și le-a însușit încă de când a ajuns la Botoșani: ”zero corupție, disciplină și respect”.

Cms. Tudor Costîn spune că, în acest an de când conduce Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, nu s-a confruntat cu niciun caz de corupție.

”Prima locuțiune publică a mea a fost în anul 1996, când am spus cu mâna pe inimă că o să îmi apăr țara chiar cu prețul vieții. Prima locuțiune la Botoșani a fost în A.T.O.P., când am spus că am trei principii de bază: zero corupție, disciplină și respect. Și nu abdic de la asta. În ultimul an de zile, Poliția Botoșani nu s-a confruntat cu niciun caz de corupție. Toate concursurile au fost organizate ”pe bune”, toate promovările au fost propuse și s-au făcut ”pe bune”. Fără intervenții, fără imixtiuni din orice categorie socială”, a spus cms. Tudor Costîn, inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

Șeful Poliției a vorbit și despre activitatea din județ, menționând că a fost printre singurii inspectori care au avut în vizor și zonele din afara municipiului Botoșani. ”Întrebați pe domnul primar de la Ștefănești ce mi-a spus când m-am întâlnit pe mine în septembrie 2023. Este primul șef de inspectorat întâlnit în ultimii zece ani în Ștefănești. Cunosc destul de bine – nu pot să spun foarte bine! – județul, dar implicarea mea a fost substanțială”.

La final, cms. Tudor Costîn a rostit o replică neobișnuită pentru un șef de Poliție: ”Una este să conduci o instituție ca un parazit și să taci din gură, sperând că îți vor face treaba alții mai capabili decât tine, alta este să vorbești și să arăți tuturor cât de prost ești”.

Tatăl lui Cris îi cere demisia șefului IPJ!

La ședința ATOP de astăzi participă și Florin Cristian Alexuc, omul de afaceri al cărui fiu de 18 ani (Cris) a fost crunt bătut în Centrul Vechi al orașului, la sfârșitul lunii august.



”Nu mă erijez în liderul nimănui, dar vreau să fiu o voce care să atragă atenția autorităților că sunt pe un drum greșit! Și am nevoie de sprijinul dumneavoastră!”, anunța Florin Cristian Alexuc în urmă cu câteva zile. Amintim că omul de afaceri i-a cerut demisia șefului IPJ Botoșani.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este constituită din şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, un reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor, subprefect, 6 consilieri desemnaţi de Consiliul Judeţean, 3 reprezentanţi ai comunităţii, desemnaţi de preşedintele Consiliului Judeţean, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean, şeful Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Române și șeful Poliției Locale din municipiul reședință de județ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A dispărut Ioan. Poartă cizme de cauciuc și are pe cap un fes gri! (Foto)

astăzi, 14:43

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat, de 46 de ani, din comuna Havârna, județul Botoșani, care în data de 16 septembrie a.c. a părăsit st&a...

Doliu în jurnalism: „Era o enciclopedie ambulantă!”

astăzi, 14:07

Veste tristă pentru jurnalismul românesc. Dragoș Tăbăran, un expert al știrilor externe și un specialist in spatiul ex-sovietic, s-a stins din viață în această dimineață. A f...

Dacă nu ați aflat: Botoșani este ”oraș de 15 minute”!

astăzi, 12:48

Municipiul Botoșani figurează printre orașele din România în care locuitorii au acces la servicii esențiale în mai puțin de 15 minute de mers pe jos. Un nou studiu global ar...