Directorul de la Agafton reacționează la valul de nemulțumiri ale carantinaților: „Nu înțeleg de ce distrug bunurile, deși nu au contribuit cu nimic”

Directorul de la Agafton reacționează la valul de nemulțumiri ale carantinaților: „Nu înțeleg de ce distrug bunurile, deși nu au contribuit cu nimic”

Nemulțumirile exprimate public de către o serie de botoșăneni, cu privire la spațiul clădirii Taberei „Codrii de Aramă” de la Agafton, în care se aflau în carantină, l-au determinat pe directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret să reacționeze.

După ce un bărbat din județ a postat fotografii și filmări ilustrând condițiile în care erau cazați atât el, cât și ceilalți botoșăneni carantinați în aceeași cameră cu acesta, autoritățile au decis mutarea lor într-o altă clădire destinată carantinei.

„Având în vedere starea de nemulțumire a unor persoane carantinate la unul dintre centrele de carantină din județul Botoșani privind condițiile de cazare s-a luat măsura relocării acestora în altă locație”, a anunțat luni Centrul Județean de Comunicare.

Astfel, Radu Humelnicu a scris un mesaj pe Facebook adresat celor care și-au exprimat rezolta vizavi de condiții, subliniind că, în fapt, și persoanele cazate au avut un comportament nepotrivit.

Redăm reacția directorului în cele ce urmează:

Trăim zile tulburi. Nimeni nu și le-a dorit dar suntem în realitatea asta. Indiferent în ce colț de lume trăiam și munceam până astăzi, indiferent de educație, profesie, cultură generală, culoare, afinități politice sau religioase eram uniți de faptul că aparținem unei nații și mergând mai departe, unei comunități.

Conduc o mână de oameni harnici și devotați instituției cu ajutorul cărora am reașezat în ultimii 10 ani Agaftonul și tabără pentru copii de acolo la locul cuvenit. Avem proiecte, avem activități pe care le putem susține cu mii de fotografii sau materiale filmate dar mai ales cu amintirile frumoase pe care și le-au făcut cei ce ne-au călcat pragul. În felul nostru, cum și cât am putut, am contribuit la promovarea comunității, a Botosaniului.

De câteva săptămâni în care cu mică mea echipă nu avem liniște nici zi nici noapte, muncim câteodată 20-30 de ore fără timp de odihnă la fel că și alți colegi din instituțiile care asigură tranzitul prin vremurile astea grele, am întâlnit cetățeni. Români. Pe unde-au fost și ce-au făcut nu-i treaba mea, respect orice profesie... inclusiv pe cele mai vechi.

Le înțeleg dorul de casă, de familie, de prieteni mai ales că unii nu au mai călcat pe-aici de 15-20 ani. Le înțeleg nerăbdarea. Totuși au știut că venind acasă vor stă departe de cei ce-i așteaptă încă 14 zile indiferent de cât de mult vor țipa, vor huidui, scuipa sau înjura oameni care atât cât au, le pun în față că să le facă scurta oprire ușoară.

Nu înțeleg în schimb de ce distrug bunurile care le sunt puse la dispoziție deși nu au contribuit cu nimic la ele așa mai noi sau mai vechi cum sunt. Ne victimizăm în exces ? Pentru ce? Cerem respect dar nu respectăm nimic, stimabililor. Comunitatea care astăzi va primește la Agafton sau în oraș la 4 stele în funcție de cum v-a fost norocul va spune: Bine ați venit!”

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
166

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
313

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
72

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...