Direcția Silvică lucrează pe profit: În șapte luni a realizat o cifră de afaceri de 17706 mii lei

Direcția Silvică lucrează pe profit: În șapte luni a realizat o cifră de afaceri de 17706 mii lei

Ca urmare a valorificării produselor lemnoase și nelemnoase a pădurii, precum și a prestării de diverse servicii silvice către proprietarii de păduri private și nu numai, cumulat la 7 luni 2021, a realizat o cifră de afaceri de 17706 mii lei realizarea fiind de 107% comparativ cu cifra programată, Direcția Silvică Botoșani fiind centru de profit (675 % față de programul la 6 luni).

Comparativ cu programul aprobat la cifra de afaceri cumulat la 12 luni în cuantum de 31633 mii lei, la 7 luni realizarea este de 56%. Veniturile realizate la 7 luni 2021 le-au permis autofinanțarea și desfășurarea în condiții optime a activității, neexistând sincope în activitatea derulată. Analizând indicatorii programați de conducerea RNP – Romsilva, în condițiile pandemiei de Coronavirus, se constată realizarea integrală a acestora cu depășiri.

Rezultatul administrării fondului forestier de stat de către Direcția Silvică Botoșani este evidențiat în principal de calitatea pădurii ce rezultă în urma actului de administrare, dar și de elementele cantitative, respectiv creșterea volumului de masă lemnoasă pe picior ca urmare a acțiunilor noastre. Din punct de vedere calitativ sunt evidente cele 2407 ha de arborete tinere parcurse cu tăieri de îngrijire anual, precum și cele 1174 ha plantații parcurse cu lucrări de întreținere anual. Din punct de vedere cantitativ foarte importantă este cota de recoltă de 131 mii mc/an mai mică decât creșterea anuală a pădurilor din fond forestier de stat la nivelul județului Botoșani care este de 207 mii mc, ceea ce presupune că recoltăm cca 63% din creștere și nu este afectat sub nici o formă volumul existent, a declarat Marius Havriș, directorul Direcției Silvice Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta