Dezbatere publica pe tema bugetului municipiului Botosani

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a anuntat ca in a doua jumatate a saptamanii viitoare este programata o sedinta de Consiliu Local, in cadrul careia se va aproba bugetul municipiului Botosani.

In acest sens, miercuri, la ora 15.00, se va organiza o dezbatere publica, in sala de sedinte a Primariei Botosani, unde sunt invitati toti cetatenii care au ceva de spus in legatura cu viitorul buget al municipiului.

Noi am publicat bugetul. Pot sa spun ca este clar un buget de criza, nevoile pe care le are orasul sint multe, dar am incercat sa gasim bani pentru a le acoperi macar la limita de avarie. Nu am lasat nicio activitate neacoperita, dar in acelasi timp, daca ne-am propus investitii la 316 miliarde lei, am fi avut nevoie macar de 450 miliarde lei, a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Totodata, edilul-sef al Botosanilor a mentionat ca s-a urmarit o prioritizare a investitiilor, banii fiind alocati in primul rand catre lucrarile incepute si acolo unde exista o contributie a bugetului de stat sau din fonduri europene.

Faptul ca noi am reusit sa intram in multe programe in care primim bani de la bugetul de stat si europeni face ca sa nu avem nici bani pentru sursa noastra in totalitate. Daca e sa vorbim de investitii noi, municipalitatea poate sa suporte in acest an 10 miliarde lei pentru anveloparea termica a blocurilor, a mentionat Flutur.

In urma executiilor bugetare, daca incasarile vor fi bune, se are in vedere si o rectificare bugetara, dar abia in lunile iulie-august 2009.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
103

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
339

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
266

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...