Defuncta Termica își vinde ultimele acareturi

Defuncta Termica își vinde ultimele acareturi

Reziduri de păcură, o locomotivă, două puncte termice, o suprafață de teren de peste 3000 de metri pătrați, o linie ferată uzinală exterioară, țevi și coturi, sunt câteva din bunurile valorificate în urma declarării falimentului fostei societăți de termoficare municipală.

Florin Sandu, în calitate de administrator special al fostei Termica, a depus la mapa consilierilor locali, o situație a bunurilor valorificate până în acest moment, dar și ce mai au la vânzare. În plus, se mai înregistrează o serie de datorii către bugetul statului, dar și către foști colaboratori.

42 de puncte termice au fost recuperate în patrimoniul debitoarei, în baza anulării transferului între Termica și Municipiul Botoșani. Fosta Termica mai are de recuperat sume atât de la persoane juridice, în valoare de peste 4,8 milioane de lei, în timp ce de la persoane fizice au de încasat 3,3 milioane de lei. Fosta societate de termoficare înregistrează și o serie de creanțe bugetare, în valoare de peste 161 milioane de lei, cap de listă fiind Direcția de Finanțe cu o datorie de peste 87 milioane de lei, urmată de Ministerul Finanțelor Publice cu o creanță de peste 64 milioane de lei.

În acest moment, fosta Termica mai are de vândut un teren de peste 11 mii de metri pătrați plus 329 metri liniari de cale ferată uzinală exterioară, două cabine de cale ferată, plus diverse materiale și echipamente.

 

Spune-ne opinia ta