Cum a ajuns să se strice în şase luni un drum proaspăt refăcut. „Mai bine nu-l asfaltau deloc”

Cum a ajuns să se strice în şase luni un drum proaspăt refăcut. „Mai bine nu-l asfaltau deloc”

Un drum proaspăt asfaltat în judeţul Botoşani nu a rezistat decât şase luni. Asfaltul s-a crăpat pe anumite porţiuni şi au apărut şi craterele. Şefii de la Consiliul Judeţean, instituţia care a finanţat lucrarea spun că vor face o comisie.

Un drum judeţean care leagă localităţile Baisa şi Corni, din judeţul Botoşani, proaspăt asfaltat, s-a stricat la mai puţin de jumătate de an de la terminarea lucrărilor. Porţiuni întregi de asflat s-au crăpat iar în câteva locuri au apărut cratere şi denivelări. Sătenii din zonă au aşteptat aproape 30 de ani ca autorităţile să repare şoseaua, mai ales de când s-au înmulţit maşinile, zona fiind foarte tranzitată.   

La octombrie 2020, visul ţăranilor din Corni şi Baisa părea să fi devenit realitate. Cu fonduri proprii, pe un proiect mai amplu de reabilitare, a fost asfaltat şi acest drum, fiind turnate două straturi de asfalt şi anterior refăcută fundaţia drumului, scrie Adevărul.

La mai puţin de şase luni de la terminarea lucrărilor, au început să apară şi problemele. Asfaltul s-a crăpat pe anumite porţiuni şi s-au format adevărate cratere.

„Este o bătaie de joc. În România nu trebuie să te bucuri prea tare, că rămâi dezamăgit. Mai bine nu-l asfaltau deloc, că eram învăţat cu gropile de data trecută. Loc de fărmat maşina”, mărturiseşte dezamăgit un localnic din Corni.   

De cealaltă parte, reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că drumul este în garanţie şi că vor trimite o comisie la faţa locului.

„O să fac o comisie să constate ce-a dus la acea problemă. Una din cauze ar fi şi maşinile de mare tonaj, dar este posibil şi de la fundaţia drumului. Drumul este în garanţie şi acea problemă va fi remediată”, a precizat Dorin Birta, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. 

Asfaltarea a fost realizată pe o porţiune de şase kilometri, iar problemele au apărut inclusiv în curbă, pe zonă de linie continuă, reprezentând un pericol în trafic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deca: Nu a fost modificat calendarul examenelor naţionale

astăzi, 18:20

Examenele naţionale îşi păstrează calendarul, în condiţiile în care cadrele didactice se întorc de săptămâna viitoare în sălile de clasă, în caz cont...

Boloş: Încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde, de la 15 iunie

astăzi, 18:16
3

O nouă tranşă de 250 de lei va fi încărcată, de la 15 iunie, pe cardurile pentru alimente şi mese calde, astfel că se vor transfera 600 milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de be...

Cod galben de inundații pe râul Jijija și afluenții săi

astăzi, 17:55
13

Hidrologii au anunțat că, există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit cod Galben până astăzi, la ora 24.00. Fenomenele prognozate su...