Criză de apă fără precendent într-o localitate din Botoșani: ”Este o situaţie nemaiîntâlnită!”

Pe raza comunei au fost deja montate mai multe adăpători pentru animale, apa fiind adusă aici cu o cisternă.

Criză de apă fără precendent într-o localitate din Botoșani: ”Este o situaţie nemaiîntâlnită!”

   Foto: AgroTV

Primarul comunei Drăguşeni din judeţul Botoşani, Eugen Nechita, spune că, pe fondul lipsei precipitaţiilor, în localitate se înregistrează o criză fără precedent a apei în sol, cu impact puternic asupra crescătorilor de animale, cărora li se asigură apa cu cisternele de către administraţia locală.

El subliniază că situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât acest fenomen se înregistrează în luna mai, în condiţiile în care în anii precedenţi criza apei pentru animale apărea în lunile iulie şi august, când temperaturile exterioare erau caniculare.

"Anii trecuţi, noi căram apă la animale din luna iulie. La ora aceasta, în luna mai, noi deja cărăm apă cu cisterna la animale, acolo unde nu este apă. Este o situaţie nemaiîntâlnită. Pânza freatică este din ce în ce mai joasă. Fântânile care au de la şapte la 12 tuburi deja sunt seci. Au puţină apă doar fântânile care au adâncimea mai mare. Asta denotă că pânza freatică coboară din ce în ce mai mult", a declarat, pentru Agerpres, primarul din Drăguşeni.

Pentru a veni în întâmpinarea crescătorilor de animale, reprezentanţii Primăriei au amenajat mai multe adăpători pe raza comunei, care sunt alimentate cu apă, transportată cu o cisternă din dotarea administraţiei.

Potrivit primarului, fermierii din comuna Drăguşeni au peste 4.600 de ovine şi 1.200 de bovine.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

astăzi, 19:52
54

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

astăzi, 19:40
41

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

astăzi, 18:41
116

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...