Criză de apă fără precendent într-o localitate din Botoșani: ”Este o situaţie nemaiîntâlnită!”

Pe raza comunei au fost deja montate mai multe adăpători pentru animale, apa fiind adusă aici cu o cisternă.

Criză de apă fără precendent într-o localitate din Botoșani: ”Este o situaţie nemaiîntâlnită!”

   Foto: AgroTV

Primarul comunei Drăguşeni din judeţul Botoşani, Eugen Nechita, spune că, pe fondul lipsei precipitaţiilor, în localitate se înregistrează o criză fără precedent a apei în sol, cu impact puternic asupra crescătorilor de animale, cărora li se asigură apa cu cisternele de către administraţia locală.

El subliniază că situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât acest fenomen se înregistrează în luna mai, în condiţiile în care în anii precedenţi criza apei pentru animale apărea în lunile iulie şi august, când temperaturile exterioare erau caniculare.

"Anii trecuţi, noi căram apă la animale din luna iulie. La ora aceasta, în luna mai, noi deja cărăm apă cu cisterna la animale, acolo unde nu este apă. Este o situaţie nemaiîntâlnită. Pânza freatică este din ce în ce mai joasă. Fântânile care au de la şapte la 12 tuburi deja sunt seci. Au puţină apă doar fântânile care au adâncimea mai mare. Asta denotă că pânza freatică coboară din ce în ce mai mult", a declarat, pentru Agerpres, primarul din Drăguşeni.

Pentru a veni în întâmpinarea crescătorilor de animale, reprezentanţii Primăriei au amenajat mai multe adăpători pe raza comunei, care sunt alimentate cu apă, transportată cu o cisternă din dotarea administraţiei.

Potrivit primarului, fermierii din comuna Drăguşeni au peste 4.600 de ovine şi 1.200 de bovine.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
754

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
71

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
296

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...