Cristian Achitei: Vom cere bani de la Guvern pentru schimbarea conductei de la Leorda!

Cristian Achitei: Vom cere bani de la Guvern pentru schimbarea conductei de la Leorda!

 Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Cristian Achitei, are in vedere situatia creata la Leorda, unde conducta de apa creeaza tot mai multe probleme botosanenilor, ultima si cea mai grava fiind sistarea apei potabile in perioada sarbatorilor de iarna, chiar la trecerea dintre ani.

Proaspat instalat la conducerea CJ, Cristian Achitei a declarat in aceasta dimineata ca a avut o intalnire cu prefectul Cristian Roman, in cadrul careia s-a pus problema conductei de la Leorda, unde, in timpul saptamanii trecute, s-au reactivat alunecarile de teren.

Achitei precizeaza ca exista si un act intocmit de Inspectoratul Judetean in Constructii Botosani, din care reiese ca cele precizate de conducerea Apa Grup sunt reale, si anume faptul ca in zona respectiva apar deplasari ale rezervelor si ale conductei care deja au ajuns la 10-15 centimetri, ceea ce este destul de grav.

“Se va interveni de urgenta. Incercam sa reactivam un studiu de fezabilitate intocmit prin anii 1999-2000, dupa care vom face o nota de fundamentare, in scopul obtinerii unor fonduri de la Guvern, pentru conditii de calamitate", spune Cristian Achitei.

Devierea conductei de pe versant intr-o zona mai joasa, stabila, reprezinta o urgenta pentru administratia judeteana, precizeaza vicepresedintele CJ.

“Conducta este foarte veche, fiind absolut necesara inlocuirea ei", a completat Achitei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
800

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
252

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
218

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...