Costurile pentru modernizarea Spitalului Judetean: pentru unii fantasmagorie, pentru altii necesitate!

Costurile pentru modernizarea Spitalului Judetean: pentru unii fantasmagorie, pentru altii necesitate!

 Spitalul Judetean Botosani  

Din studiul de fezabilitate pentru proiectul de extindere si modernizare a Spitalului Judetean Botosani rezulta ca este nevoie de circa 145 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o fantasmagorie. Dumnealor probabil se gandesc sa faca gradini suspendate ca pe vremea Babilonului, sustine presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, care a aflat de curand rezultatul studiului de fezabilitate venit de la Ministerul Sanatatii.

Seful CJ considera ca lucrarile nu ar trebui sa coste mai mult de 15 milioane de euro, motiv pentru care se va deplasa la Bucuresti, impreuna cu prefectul de Botosani, pentru a discuta la Ministerul Sanatatii in vederea refacerii studiului de fezabilitate.

Pe de alta parte, managerul spitalului, Doru Munteanu, considera ca se pot efectua lucrari si cu 15 milioane de euro, insa pentru realizarea unor investitii importante, la standard european, sunt necesare 145 de milioane de euro, pe care conducerea unitatii spitalicesti spera sa le obtina.

Ridicarea unei cladiri noi este o constructie laborioasa si foarte constisitoare, dar daca vrem sa fim la nivel european si sa avem aparatura performanta, ne trebuie fonduri, a declarat Doru Munteanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
40

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
59

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
351

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...