Cornișa încheie un capitol important și se pregătește să deschidă porțile pentru public!

Cornișa încheie un capitol important și se pregătește să deschidă porțile pentru public!

Joi, 27 decembrie, în sala de ședințe a Consiliului Local Botoșani a avut loc conferința de închidere a proiectului Parc Regional de Agrement turistic și sportiv – Cornișa Botoșani, proiect finanțat di Fondul European de Dezvoltare Regională, implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013. 

Potrivit edilului-șef al municipiului Botoșani, proiectul Cornișa ajunge la final după un parcurs greu, cu multă muncă și efort din partea factorilor implicați, de la angajații Primăriei până la constructori, primarul Cătălin Flutur manifestând totodată încrederea că acest proiect va fi unul care va aduce multiple beneficii Botoșaniului. 

Valoarea proiectului este de 82.645.457 lei, cu o finanțare nerambursabilă FEDR de 18.564.887 lei și se întinde pe o suprafață totală de 48,38 hectare. 

Spre finalul acestui an a început testarea instalaţiilor montate în parc – patinoarul, piscina interioară, sauna finlandeză uscată, sauna cu aromaterapie, sauna umedă, sauna cu sare, hamam, grota cu zăpadă, duşurile emoţionale şi bazinul de hidromasaj, însă deocamdată Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa nu este dechis publicului larg până când nu se vor obţine toate avizele necesare funcţionării.

Autoritățile botoșănene vor să facă din Cornișa cel mai mare parc de agrement din Moldova cu piscine, zonă de tobogane, râu de river-rafting sau patinoare, terenuri de sport, cu alei pentru promenadă, piste speciale pentru biciclete şi spaţii de joacă. O dată certă a deschiderii pentru public nu a fost încă înaintată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
248

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
294

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
188

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...