Încep lucrările! Contractul de lucrări pentru Lotul 2 din Drumul Strategic va fi semnat de Înălțarea Domnului

Încep lucrările! Contractul de lucrări pentru Lotul 2 din Drumul Strategic va fi semnat de Înălțarea Domnului

Curtea de Apel Suceava a menținut decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor și a respins plângerea depusă de asocierea Mavco Holding, Aquapark, Hidrostoy AD, referitoare la câștigătorul licitației pentru Lotul 2 din Drumul Strategic.

În aceste condiții, în cel mai scurt timp vor începe lucrările și pe Lotul 2 din Drumul Strategic de la Botoșani.

“Este o veste foarte bună, pentru că am reușit practic să deblocăm și ultimul lot din Drumul Strategic care era în suspensie din cauza sarabandei contestațiilor depuse de constructori în cadrul acestui imens proiect. Lotul 2 din Drumul Strategic este în lungime de 51,194 km, din care o treime este drum de piatră, diferența fiind de asfalt dar foarte stricat. Vorbim de tronsonul Răuseni, Hlipiceni, Todireni, Albești, Trușești, Dângeni, Hănești, care a fost adjudecat de asocierea de firme Cornel’s Floor Construct, Con Test Prima, Auto Tehnorom”, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Valoarea licitată este de 208, 355 milioane de lei. Joi, de Înălțarea Domnului, începând cu orele 9.00, la sediul Consiliului Județean, va avea loc semnarea contractului de lucrări.

Reamintim că pe 12 mai 2021, Consiliul Județean Botoșani a predat către constructori loturile 1 și 3 din cadrul Drumului Strategic, demarând astfel lucrările. Pe lotul 1 constructorul a decapat deja asfaltul și s-a început lărgirea drumului de pe unul din cele două tronsoane. Pe lotul 3 s-a făcut ridicarea topo pe toată lungimea sectorului, urmând și aici să se treacă, în cel mai scurt timp, în funcție de vreme, la decaparea asfaltului vechi.

 

Spune-ne opinia ta