Contract semnat pentru primele autobuze electrice în Botoșani și Zona Metropolitană! (foto, video)

Autobuzele sunt 100% electrice și sunt fabricate în Turcia, având o capacitate de 20 de locuri și o lungime de șase metri. 

Joi, 18 iulie, la sediul Primăriei municipiului Botoșani a fost semnat contractul pentru achiziționarea unui număr de 30 de autobuze electrice cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu orașul Bucecea, comunele Curtești și Bălușeni.

Primul lot are o valoare de 2,4 milioane de lei, al doilea este în valoare de 17,1 milioane de lei, iar al treilea lor este de 17 milioane de lei. Termenul de livrare a autobuzelor electrice este de 15 luni de zile, începând de joi, 18 iulie, ziua în care a fost semnat contractul.

Cu toate acestea, primarul Cosmin Andrei are speranța că termenul va fi devansat și până la finalul anului 2024 vom vedea pe străzile din Botoșani autobuze electrice.

Au termenul de livrare contractual începând de astăzi (n.r. 18 iulie 2024) de la semnare în termen de 15 luni de zile, dar ne dorim ca acest termen să fie devansat astfel încât la finalul anului să avem în municipiul Botoșani și în comunele la care am făcut referire (n.r. orașul Bucecea, comunele Curtești și Bălușeni) autobuze electrice”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

Autobuzele electrice au o lungime de șase metri, având o capacitate de 20 de locuri. Potrivit reprezentanților firmei care a câștigat licitația, autobuzele sunt făcute în Turcia.

Vor fi stații de încărcare lente în municipiul Botoșani, dar și în capetele de linie, adică în comunele și în orașul prinse în proiect.

„Este un autobuz 100% electric și suntem încrezători că atunci când primele autobuze vor ajunge în municipiul Botoșani toți beneficiarii vor fi mulțumiți de performanțele tehnice ale acestui autovehicul”, a declarat Mgdalena Peșu, reprezentantul firmei care a câștigat licitația.

Edilul șef al municipiului Botoșani a declarat că în prezent se mai desfășoară încă două licitații pentru achiziționarea unui număr de 38 de autobuze electrice, dar care au o lungime de 10 metri, dar și pentru stații de încărcare.

„În acest moment colegii mei mai analizează încă două licitații care sunt în desfășurare care au drept scop achiziția a 38 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri și cu stații de încărcare. Și pentru aceste autobuze pentru care semnăm astăzi (n.r. joi, 18 iulie 2024) contractul au stații de încărcare lentă, care vor fi amplasate în municipiul Botoșani, respectiv în celelalte capete de linie”, a adăugat Cosmin Andrei.

 

 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Doctorii care vor să facă parte din Colegiul Medicilor Botoșani, printre dosarele validate este și cel al Monicăi Adăscăliței! (foto)

Friday, 6 September 2024

Au fost depuse 15 candidaturi pentru funcțiile de membru în Consiliul Județean al Colegiului Medicilor din Botoșani. Dintre cele 15 candidaturi, una a fost respinsă, iar restul au fost ad...

Videoclip scandalos cu o gașcă de tineri din Botoșani, versuri cu amenințări: „Noi suntem Centrul Vechi și vă dăm cu macete în cap” (video)

Thursday, 5 September 2024

Un videoclip în care apar mai mulți tineri a fost viralizat pe rețelele de socializare. În videoclip, tinerii rostesc versuri despre Centrul Vechi și despre cum vin cu „toat...

Detalii din cadrul anchetei în care fiul unui om de afaceri din Botoșani a fost bătut în Centrul Vechi! (video)

Thursday, 5 September 2024

Zona Centrului Vechi este cunoscută de toți locuitorii Botoșaniului ca fiind o zonă fierbinte și prin care se recomandă să nu treci la lăsarea serii. „Nu a reieșit risc iminent&rdquo...