Construcția caselor de tip familial „Hansel și Gretel” se apropie de final (fotogalerie)

Construcția caselor de tip familial „Hansel și Gretel” se apropie de final (fotogalerie)

Lucrările de construcție a două case de tip familial şi a unui centru de zi pentru copii în comuna Truşeşti se apropie de final. Investiția se realizează în baza unui proiect implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Botoşani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Consiliul Judeţean (CJ), valoarea proiectului este de peste 5,5 milioane lei – 2,5 milioane fiind asigurate din fonduri europene prin programul Regio, un milion de la bugetul de stat, iar restul de două milioane de lei din bugetul CJ.

„La sfârşitul anului trecut s-a început construcţia a două case de tip familial pentru copii, care vor înlocui unul dintre cele mai vechi centre de plasament – Sfântul Nicolae Truşeşti. Lucrările au avansat, constructorul urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă finisajele, astfel încât copiii să se poată muta cât mai repede”, se precizează în comunicat.

„Vrem să oferim copiilor pe care îi avem în asistenţă cele mai bune condiţii şi facem toate eforturile ca ei să nu simtă lipsa familiei. Cele două case, care vor avea câte cinci dormitoare, bucătărie, cinci băi şi living, vor găzdui 24 de copii”, a transmis preşedintele CJ, Doina Federovici.





 

Spune-ne opinia ta