Consilierul local Eugen Țurcanu susține că Poliția Locală nu își face treaba

Consilierul local Eugen Țurcanu susține că Poliția Locală nu își face treaba

Ședința ordinară de astăzi a Consiliului Local al Municipiului Botoșani a debutat cu o serie de interpelări din partea aleșilor locali.

Cel mai vocal consilier local a fost liberalul Eugen Țurcanu, care s-a arătat extrem de iritat de modul în care reprezentanții Poliției Locale își desfășoară activitatea.

Poliția Locală nu își face treaba. Le-am votat bugetul, dar se pare că în afară de blocarea și ridicarea mașinilor, altceva nu fac. Treaba Poliției Locale este doar să blocheze mașini. În Centru Vechi sunt cazuri de trafic de droguri, de prostituție, de tâlhării și nu intervine nimeni, a declarat în plenul ședinței de Consiliu Local, consilierul Eugen Țurcanu.

În urmă cu ceva timp, prefectul Dan Nechifor a susținut ideea că la nivelul municipiului ar trebui extinsă rețeaua de camere de supraveghere, incidența infracțiunilor cel puțin la nivelul Centrului Vechi este foarte ridicată.

În replică, primarul Cosmin Andrei a declarat că se vor găsi soluții pentru extinderea rețelei de supraveghere video la nivel de municipiu, dar în același timp nu a ezitat să îl înțepe pe reprezentantul Guvernului în teritoriu, edilul Botoșaniului afirmând că și reprezentanții Poliției Județene se pot implica în implementarea unor camere de supraveghere.

 

Spune-ne opinia ta