Consilierii locali au aprobat componența comisiilor care vor stabili finanțările nerambursabile

Consilierii locali au aprobat componența comisiilor care vor stabili finanțările nerambursabile

Ca în fiecare an, din bugetul municipiului este alocată o sumă destinată finanțării proiectelor non profit de interes local.

La ultima ședință extraordinară, aleșii locali au stabilit și componența acestor comisii. Președintele Comisiei de Evaluare a proiectelor non profit va fi viceprimarul Liviu Toma, comisia fiind completată de consilierii locali, Maricel Maxim, Raluc Curelariu și viceprimarul Bogdan Buhăianu. La nivelul Comisiei de Contestații, au fost două variante, una propusă de grupul PSD, cu președinte Gabriel Tănase și una lansată de liberali în frunte cu Cătălina Lupașcu. În urma votului consilierilor, Cătălina Lupașcu a fost desemnată președinte a Comisiei de Contestații, comisia mai având în componență pe aleșii locali, Daniela Vicol, Marcel Ghiorghiță și Gabriel Tănase.

Tot în cadrul aceleași ședințe, aleșii locali au aprobat și procedura de finanțare a programelor sportive în conformitatea cu Legea Sportului ce vizează finanțarea din fonduri publice a proiectelor și programelor sportive.

La această secțiune, conform prevederilor legale locale, cele două comisii trebuie să fie formate din câte 3 membri. La propunerile aleșilor locali, se înregistrau mai multe propuneri decât era în normativ și prin urmare ura să se organizeze vot secret. La propunerea consilierului Eugen Țurcanu, s-a solicitat modificarea structurii comisiilor și din 3 membri să fie 4, câte unul de la fiecare formațiune politică prezentă în Consiliul Local. Acest lucru nu a fost posibil, secretarul Primăriei, Oana Georgescu precizând că dacă se vrea o schimbare este necesară o dezbatere publică și implicit schimbarea hotărârii de consiliu. Prin urmare, reprezentanții formațiunilor politice prezent în structura Consiliului Local, au ajuns la un consens. Comisia de Evaluare va fi formată din viceprimarul Bogdan Buhăianu și consilierii Daniel Botezatu și Marcel Ghiorghiță. Cătălina Lupașcu, vicele Liviu Toma și Daniela Vicol sunt membrii Comisiei de Contestații.

În acest an, municipalitatea a alocat din bugetul propriu pentru finanțări nerambursabile pentru activități non-profit – cultură și sport, suma de 550 de mii de lei, din care 150 de mii pentru activități din domeniul cultural, 100 de mii pentru activități sociale și 300 de mii de lei pentru domeniul sportiv. Și activitățile de tineret vor fi finanțate cum suma de 50 de mii de lei.

 

Spune-ne opinia ta