Conducerea Urban Serv despre colectarea gunoiului menajer: „Nu există zi în care containerele să nu fie golite”

Conducerea Urban Serv despre colectarea gunoiului menajer: „Nu există zi în care containerele să nu fie golite”

Colectarea gunoiul menajer reprezintă o problemă veche pe care municipalitatea încearcă să o gestioneze cum poate dar eforturile ei nu sunt întotdeauna însoțite de reușită din cauza proastei educații civice a unora dintre cetățeni. În toiul verii, mai toate punctele de colectare a gunoiului menajer din Botoșani sunt încărcate până la refuz și asta din cauza faptului că unii oamenii aruncă pungile de gunoi chiar lângă container.

Rețelele de socializare au devenit, în ultimul timp, împânzite de poze și sesizări la adresa societății Urban Serv, a Primăriei municipiuluui Botoșani, dar și a cetățenilor care nu depozitează corespunzător gunoiul menajer.

O astfel de reacție vine din partea unui cetățean al municipiului-reședință de județ:

„Uimitoare simbioză între Urban Serv, Primăria Municipiului Botoșani și contribuabili. Urban Serv se face că prestează, Primăria se face că reformează, contribuabilii se fac că colectează și că plătesc...  În imagine, comportamentul de turma: e suficient ca un berbec (nu ne referim la semn zodiacal) să arunce primul sac de gunoi jos. Ce mai contează apoi că în spate, la 4 metri maxim, sunt pubele ce plâng de dorul gunoiului, turma se ia după berbec. Și uite-așa, grămezile de gunoi devin peisaj obișnuit, pentru că mașina de gunoi are de făcut drum lung până la groapa aia ecologică (apropos, ,oare mai funcționează?), și până ajunge iar în oraș la următoarea ghenă (sau chiar la aceeași, daca nu a încăput tot), se face sfârșitul programului și trage la garaj. Așa că, să nu ne mirăm că nu prea apucăm să vedem ghenele goale. Pubele da, dar ghene, nu prea”, este mesajul transmis de către un botoșănean.

Contactat pentru un punct de vedere, directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a explicat că este normal ca înainte de colectarea gunoiului tomberoanele să fie pline. Gunoiul din tomberoane se ridică zilnic, între orele 6.00-14.00, dar aceste grămezi pot să rămână între 24/48 ore pentru sunt ridicate de o altă mașină specială.

„Este normal ca înainte de colectarea gunoiului să fie tomberoanele pline. Domnul respectiv a făcut poza înainte de colectarea gunoiului. Nu există să fie așa ceva. În cel mai rău caz, se poate  să rămână grămada de gunoi care rezultă de la oamenii care nu au conștiință civică dar tomberoanele din spate sunt ridicate zilnic. Dar dacă se duce cineva la primele ore ale dimineții să facă poze în toate platformele din Botoșani, toate arată așa”, a explicat Bogdan Buhăianu.

Directorul de la Urban Serv afirmă că nu există ca o mașină a societății care să  nu-și realizeze sectorul. De altfel, mașinile sunt dotate cu GPS și sunt verificate de către angajații Primăriei Botoșani iar toate sesizările sunt verificate și nu există zi în care containerele să nu fie golite.

„Gunoiul din tomberoane se ridică zilnic. Într-adevăr, pot să rămână 24/48 ore aceste grămezi de gunoi care se adună și din cauza unei educații civice precare a unora dintre cetățeni dar majoritatea respectă regulile de salubrizare și de igienă.  Acele grămezi de gunoi pot fi ridicate între 24/48 de ore pentru că vine o altă mașină specială  nu compactorul în sine care ridică containerul. Toate sesizările sunt verificate și nu există zi în care containerele să nu fie golite”, a adăugat Bogdan Buhăianu.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Turism pe două roți la Botoșani: Cele mai bune trasee pentru cicliști

astăzi, 12:02
258

Judeţul Botoşani se dovedeşte a fi foarte ofertant pentru pasionaţii de mountain bike sau efectiv de plimbări cu bicicleta în natură. Dispune de trasee foarte pitoreşti, cu natură sălba...

Profesorii de matematică de la un renumit colegiu din Botoșani, ajutați să-și facă orele mai plăcute

astăzi, 10:29
278

Două discipline care au şi foarte multe dar şi foarte puţin în comun pot fi îmbinate printr-o fericită combinaţie numită „progmatică” astfel încât elevilor ...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (150)

astăzi, 09:00
141

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Al. D. Funduianu: Iată-te  ajuns,  cu acest generos ”Loc de dat cu… epigrama”,  la borna...