Conducerea CJ invocă implicarea politicului în stabilirea șefului de la Apă

Conducerea CJ invocă implicarea politicului în stabilirea șefului de la Apă

Reprezentanții Consiliului Județean, prin vocea președintei Doina Federovici, s-au arătat nemulțumiți de votul membrilor Consiliului de Administrație al companiei de apă legat de numirea interimarului Gabriel Cârlan la conducerea Nova Apa Serv SA.

„Votul de astăzi din cadrul Consiliului de Administrație al Nova Apa Serv arată că PNL și Pro România și-au dat mâna pentru a păstra conducerea societății, care, de altfel, de-a lungul existenței sale a fost puternic politizată de PNL. Noi, Consiliul Județean, prin intermediul domnului Simion Drelciuc, am susținut ca la conducerea societății să vină un profesionist, Doru Constantin. Valoarea și experiența lui Doru Constantin, un om neînregimentat politic, nu pot fi contestate de nimeni, dar se pare că aceste lucruri nu au contat și au primat înțelegerile transpartinice. Prin această numire, PNL și Pro România, care au deținut și până acum controlul operatorului de apă atât la nivel de management, cât și de Consiliu de Administrație, vor trebui să găsească soluții pentru situația în care au adus societatea”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Deși Consiliul Județean este acționar majoritar, potrivit legislației, deciziile aparțin în totalitate Consiliului de Administrație. Situația de la Nova Apa Serv va fi analizată într-o următoare ședință a Adunării Generale a Acționarilor.

 

 

Spune-ne opinia ta