Compactoare noi achiziționate de Urban Serv pentru colectarea deșeurilor menajere

Compactoare noi achiziționate de Urban Serv pentru colectarea deșeurilor menajere

Conducerea  Urban Serv Botoșani a anunțat azi că societatea a achiziționat 3 compactoare Euro 5, anii 2012-2014, dintre cele mai bune de pe piață la momentul actual.

Acestea vor fi folosite pentru transportul deșeurilor menajere din municipiul Botoșani, achiziție considerată importantă de conducerea unității, ținând cont de faptul că instituția nu a mai cumpărat nici un utilaj în ultimii zece ani.

Prețul pentru un astfel de compactor a fost de 20.000 de euro bucata.

”Am achiziționat trei compactoare de 12 m cubi cu sistem de compactare clasic și 2,5 metri cubi cu sistem de compactare doar pentru pubele și un compactor de 20 metri cubi. Șasiul Mercedes este un șasiu specializat pentru servicii municipale, care are caracteristici special, este o mașină mai joasă care se poate ridica în funcție de necesitate, cu uși mari și vizibilitate la geamuri”, a explicat directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu.

Acesta a mai adăugat că în perioada următoare urmează a se achiziționa încă două compactoare noi, Euro 6, mai ales că unitatea ar beneficia de sprijinul municipalității de la Botoșani.

“Cel mai important aspect pe care îl apreciez la această investiție constă în faptul că  aceste utilaje pot colecta și deșeuri selective, concomitant cu deșeurile menajere și este de apreciat intenția de a reînoi parcul auto pe care l-am sprijinit cu finanțare de la Consiliul Local”, a explicat și viceprimarul Cosmin Andrei.

Valoare  investiției pentru cele cinci compactoare depășește 200.000 de euro.

( Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
93

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
421

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
154

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...