Codul Fiscal modifică unele taxe locale. Impozitul pe mijloacele de transport pentru autovehicule a crescut

Codul Fiscal modifică unele taxe locale. Impozitul pe mijloacele de transport pentru autovehicule a crescut

Impozitele și taxele locale sunt reglementate conform Codului Fiscal în vigoare, cu măsurile și modificările ulterioare, după cum a precizat Lucian Lupu, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale.

Codul fiscal se indexează anual în funcție de rata de schimb a monedei euro în vigoare în prima zi lucrătoare a lunii octombrie a fiecărui an și de nivelurile minime prevăzute de Directiva Comisiei Europene din 1999, de aplicare la vehiculele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri. Rata de schimb la dat 1 octombrie 2020 a fost de 4,8740, conform Jurnalului Oficial al Uniunii Europene”, a declarat directorul Lucian Lupu.

Prin urmare, impozitul pe mijloacele de transport pentru autovehicule și pentru combinații de autovehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone, vor suferi modificări.

Spre exemplu dacă pentru un vehicul de 12 tone până acum se plătea un impozit de 147 de lei pe an, acum se va plăti 151 de lei, majorarea fiind de 2,72%, în timp ce pentru un vehicul cuprins între 13 și 14 tone, creșterea este de 2,19%, de la 410 lei la 419 lei.

 

Spune-ne opinia ta