CJ a încheiat cinci parteneriate cu grupuri de acțiune locală din județ pentru proiecte culturale

CJ a încheiat cinci parteneriate cu grupuri de acțiune locală din județ pentru proiecte culturale

În ședința de luni a Consiliului Județean (CJ) au fost aprobate cinci parteneriate cu grupurile de acțiune locală (GAL) din Botoșani pentru obținerea unor finanțări din PNRR pe proiecte ce vor fi depuse la Administrația Fondului Cultural Național și care vor fi implementate de către unitățile de cultură din subordinarea instituției, anunță președintele CJ Doina Federovici.

„Valoarea eligibilă a proiectelor pregătite este de peste 210 mii de euro, în timp ce parte de cofinanțare pe care s-a angajat să o asigure Consiliul Județean este de 10%, respectiv 21 de mii de euro”, a precizat Federovici.

Proiectul „Tradiții pe Valea Siretului” va fi depus de GAL „Valea Siretului de Sus” și va fi realizat în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale în Vorona.

Proiectul „Nemuritorii” va fi depus de Asociația Leader „Colinele Moldovei” și va fi realizat în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie în mediul rural.

Proiectul „Seri eminesciene: muzică, film, poezie și arte plastice” va fi depus de GAL „Valea Bașeului de Sus” și va fi realizat în colaborare cu Memorialul Ipotești − Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” la Ipotești și Săveni.

Caravana „Creștem împreună cu povești” va fi depus de GAL „Codrii de Aramă” și va fi realizat în colaborare cu Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” în orașul Bucecea și comunele Ipotești, Brăești, Corlăteni, Dimăcheni, Nicșeni, Roma, Știubieni, Văculești, Vorniceni.

Proiectul „Rădăcinile neamului-meșteșugurile, muzica și dansul popular” va fi depus de Grupul Pentru Dezvoltare Locală – Codrii Herței și va fi realizat în colaborare cu Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani în Hudești și Darabani.

 

Spune-ne opinia ta