Cetățenii orașului Ștefănești, scandalizați de o avarie care persistă de săptămâni. Nova ApaServ: „Lucrările încep astăzi”

Cetățenii orașului Ștefănești, scandalizați de o avarie care persistă de săptămâni. Nova ApaServ: „Lucrările încep astăzi”

Cetățenii orașului Ștefănești așteaptă de circa două luni ca societatea care gestionează alimentarea cu apă din Botoșani, Nova ApaServ, să remedieze o avarie de pe raza localității, situată între Sala de sport și Pompieri.

Conform spuselor edilului, sesizările trimise de Primărie către compania de utilitate publică au rămas nesoluționate vreme îndelungată, cu toată că disconfortul creat de spărtura conductei subterane este unul major, care îngreunează inclusiv traficul.

O problemă care așteaptă rezolvarea de câteva săptămâni. Am solicitat în repetate rânduri firmei Nova ApaServ SA Botoșani remedierea acestei situații, o avarie majoră, dar după cum se vede, fără niciun rezultat. Mă adresez și pe această cale celor direct răspunzători să vadă și să audă strigătul nostru, al celor de la Ștefănești. Așa nu se mai poate!”,

declamă Florin Buțura, primarul municipiului Ștefănești.

Contactat telefonic, inginerul Romeo Obuf, cel care coordonează departamentul operațional până la angajarea unui noi manager, postul rămânând neocupat după plecarea lui Ady Petrușcă, a anunțat că lucrările încep astăzi, după ce a luat legătura cu cel care răspunde de zona Ștefănești. Totodată, acesta a precizat că, fiind avarii localizate pe artere de circulație asfaltate, lucrările au întârziat din lipsa unui contract cu o firmă de asfaltare.

Am întărziat cu lucrările pentru că noi avariile sunt în zone sensibile. Noi nu avem un contract cu vreo firmă de asfaltare pe acea zonă, de aceea am ezitat să intervenim, pentru a nu provoca daune stratului asfaltic. Astăzi se vor efectua însă lucrări, încercând să nu acționăm asupra asfaltului. Mai există avarii în acel municipiu, iar chestiunea este dificilă, fiind vorba despre astfel de drumuri”,

a declarat Romeo Obuf, coordonator interimar al sectorului operațional al Nova ApaServ.

Tot astăzi are loc și ședința de Consiliu Administrativ al Nova ApaServ, unul dintre principalele puncte pe ordinea de zi fiind organizarea unui concurs pentru realocarea postului de director operațional.



 

 

Spune-ne opinia ta