Bugetul local al municipiului Botoșani a fost modificat, de unde se iau bani și ce instituții primesc majorări! (foto)

Aleșii locali au avut de votat în ședința ordinară aferentă lunii septembrie rectificarea bugetului local al municipiului Botoșani.

În ședința ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului, a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii pe anul 2024 și a bugetului creditelor interne pe 2024.

Astfel, se suplimentează creditele pentru secțiunea de dezvoltare a bugetului local cu suma de 3.477.000 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat pentru susținerea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile în sumă de 656.840 lei și sume primite de la UE — Fondul European de Dezvoltare Regională în anii anteriori, în sumă de 2.820.160 lei.

Totodată, se redistribuie creditele de la secțiunea de dezvoltare în cadrul bugetului aprobat pe anul 2024 pentru obiectivele de investiții care se finanțează din împrumut în vederea asigurării surselor de finanțare pentru angajarea cheltuielilor pe anul 2024.

La partea de venituri secțiuni de funcționare se suplimentează cu suma de 386.190 lei, din care 196.800 de lei vor fi acordați pentru impozitul pe clădiri de la persoane fizice, cu 100.000 de lei se suplimentează partea de impozite și taxe pe terenuri pentru persoane juridice, 104.260 se alocă pentru finanțarea sănătății, iar 50.000 de lei pentru alte taxe pentru utilizarea bunurilor.

Pe partea de cheltuieli sunt făcute mai multe modificări pe partea de cultură, sănătate, sport și culte religioase. La Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), pe seama economiilor înregistrate, bugetul se va diminua cu 34.000 de lei și se vor face transferuri către Poliția Locală în suma de 200.000 de lei pentru cheltuielile curente de personal până în decembrie 2024.

La partea de sănătate se suplimentează partea de cheltuieli de personal cu suma de 104.260 de lei pentru plata salariilor asistenților medicali comunitari. Această majorare se pune pe seama creșterii salariului minim pe economie.

Direcția pentru Sport și Agrement primește 544.200 de lei pentru cheltuielile de personal și chetuieli cu bunuri și servicii până la finalul anului 2024.

Bugetul a trei instituții de cultură din Botoșani, și anume Teatrul „Mihai Eminescu” (29.880 de lei), Teatrul „Vasilache” (8.560 de lei) și Filarmonica de Stat „George Enescu” (26.460), se diminuează în urma rectificării bugetului.

Pentru realizarea lucrărilor la Biserica Penticostală Betel se alocă un sprijin de 40.000 de lei. Pentru programele sportive se diminuează creditele aprobate pentru anul curent cu suma de 1.000.000 de lei.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

astăzi, 11:55

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

astăzi, 10:15

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...

Șosele cu bucluc pentru șoferii botoșăneni. „Se pregătește să devină un crater” / „Nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun” (foto, video)

Monday, 30 September 2024

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local pentru luna septembrie, Eugen Țurcanu, ales local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a avut o interpelare...