Buget generos pentru uniforme și echipamente noi la Poliția Locală

Buget generos pentru uniforme și echipamente noi la Poliția Locală

Poliția Locală a municipiului Botoșani a alocat aproape 190.000 de lei pentru cumpărarea de noi uniforme și încălțăminte pentru personalul contractat, potrivit unui anunț publicat de instituție pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Conform documentației încărcate pe SEAP, lotul articolelor de îmbrăcăminte cuprinde: 3 căciuli de blană neagră, 269 de cămăși de trei tipuri, 62 de costume de intervenție pe timp de vară, 60 de costume de intervenție pe timp de iarnă, 78 de fesuri și tot atâtea fulare, 78 de perechi de pantaloni pentru iarnă, 79 de pulovere, 76 de pelerine de ploaie, 61 de geci de iarnă, 79 de cravate, 2 perechi de mănuși din piele, 2 pălării de damă, 2 perechi de pantaloni de vară, 59 de scurte de vânt, 79 de șepcuțe de vară cu cozoroc și 87 de tricouri negre. Valoarea estimată, fără TVA, este de 170.602,25 lei.

Lotul articolelor de încălțăminte cuprinde 19 perechi de pantofi de damă și 75 de perechi de pantofi bărbătești, 6 perechi de bocanci, 13 curele și 12 centuri din piele. Valoarea estimată, fără TVA, este de 19.313,71 lei.

„Poliția Locală are în subordine 52 de angajați pe ordine publică, la care se adaugă un număr mai mic pe activitățile comerciale. Achiziția de uniforme și echipament se realizează conform duratelor maxime de uzură prevăzute în Anexa nr. 1 din H.G. nr. 1332/2010 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a Poliției Locale. Unele articole au o durată de uzură de doi ani, altele de trei, depinde. Pentru personalul de pe ordine publică, cel care se află mai mult în stradă, trebuie asigurate toate echipamentele”, a declarat Ioan Onuțu, directorul executiv al Poliției Locale.

În total, pentru achiziționarea uniformelor și echipamentelor s-au alocat 189.915,96 lei, fără TVA. Criteriul care stabilește câștigătorul este reprezentat de prețul cel mai mic ofertat.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 29 martie a.c., până la ora 15:00, când acestea vor fi deschise.

 

Spune-ne opinia ta