Botoșani, azi: Unde se efectuează lucrări și care este stadiul acestora

Botoșani, azi: Unde se efectuează lucrări și care este stadiul acestora

În prezent, în municipiul Botoșani, se desfășoară lucrări de reparație și întreținere pe o serie de artere din oraș. Municipalitatea a transmis care este stadiul acestora, în urma deplasării în teren a viceprimarilor.

Punctual, se lucrează pe:

1. Aleea Pinului, pe tronsonul cuprins între străzile Octav Onicescu, Prieteniei, Vârnav și Bulevardul Mihai Eminescu;

În această zonă, lucrările au fost începute încă din toamna anului trecut, existând numeroase porțiuni aflate într-un stadiu avansat de degradare.

În aceste zone lucrările sunt aproape de final, fiind o lucrare foarte mare, arată foarte bine în acest moment, iar cetățenii sunt foarte încântați. Acum se lucrează în apropierea terenului de sport al Școlii nr. 7”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului Botoșani.

Aleile pietonale din aceste zone au fost reparate folosindu-se pavele, iar  pe partea carosabilă s-a folosit asfalt.

2. Aleea Curcubeului, pe tronsonul cuprins între străzile Octav Onicescu, Bulevadrul George Enescu, Primăverii și Pacea;

În aceste zone, lucrările de intervenție au fost programate încă din anii trecuți, dar, din cauza unor lucrări efectuate în această zonă de către societatea Delgaz Grid SA, s-a intervenit cu întârziere, potrivit reprezentanților Primăriei.

Având în vedere dimensiunea lucrărilor, probabil vom lucra toată vara în acea zonă”, a explicat edilul.

3. Strada Împărat Traian, la numărul 5;

În această zonă, în vara anului 2019, când au avut loc inundațiile, un zid de sprijin care susținea  strada Împărat Traian s-a prăbușit.

A durat o perioadă până s-a întocmit proiectul, fiind o lucrare complexă care a avut nevoie de autorizație de construire. Lucrările au început în luna noiembrie 2019, s-a lucrat toată iarna la acest zid de sprijin, iar în acest moment aproximativ 98% , lucrările sunt gata. În acest moment zidul de sprijin este terminat, iar trotuarul de lângă zidul de sprijin este refăcut, mai avem de lucru la câteva scurgeri ale apei pluvial”, a adăugat Marian Murariu.

Lucrările în această zonă vor fi finalizate în cel mult două săptămâni, potrivit acestuia.

4. Strada Mihail Kogălniceanu, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Mihai Eminescu și strada Bucovina.

Acest tronson se află într-un grad accentuat de degradare, iar în urma lucrărilor care au început în acest an, vor fi  refăcute atât partea carosabilă cât și trotuarele. Lucrările sunt estimate pentru a fi finalizate în cel mult două luni.

5. Strada Vârnav, la  numărul 5. În această zonă sunt câteva alei pietonale degradate, la care se lucrează în acest moment.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
370

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
234

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
60

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...