Inițiativa unui sucevean plecat de mai multă vreme în străinătate, dar care are deschisă și o afacere cu zeci de angajați la Plopeni, începe să dea roade.
În urmă cu aproape două luni, Viorel Paiu a inițiat o petiție online cu scopul de a strânge cât mai multe semnături pentru susținerea introducerii de noi curse pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, precum și menținerea celor existente.
Până în prezent s-au strâns peste 4.000 de semnături, iar acestea au venit nu doar din județul Suceava și Botoșani, ci și din zone precum Roman, Piatra Neamț sau Târgu Neamț, semn că oamenii sunt interesați de cursele aeriene de pe aeroportul din Salcea.
„Călătoresc foarte des, datorită activității pe care o desfășor. În tot acest timp, am observat nevoile sucevenilor, dar și ale persoanelor din diaspora, de a se deplasa în siguranță, dar și într-un timp cât mai scurt către diferite orașe europene. Petiția pe care am inițiat-o poartă numele <Diaspora leagă Suceava de marile orașe europene>, iar pentru a o putea semna este nevoie de doar câteva minute. Câteva minute care pot ajuta să nu pierdem ore sau chiar zile pentru a merge pe un alt aeroport din țară”, a mărturisit Viorel Paiu, potrivit Monitorul de Suceava.
În textul petiției, se arată că „din Bucovina și zona de nord a Moldovei, precum și din Regiunea Cernăuți din Ucraina avem un număr foarte mare de români plecați peste hotare, în țări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Irlanda, Israel, Olanda, Austria și Cipru”.
„Ținând cont de acest lucru, diaspora solicită lansarea de noi curse aeriene din principale orașe europene către Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, care să faciliteze călătoriile și să aducă familiile împreună cât mai des posibil. Drept urmare, vă rugăm să ne ajutați în acest demers, prin semnarea acestei petiții, prin propunerea destinaților din care doriți să beneficiați de legături directe către Suceava, dar și prin distribuirea ei. Cu un număr mare de solicitări putem convinge companiile aeriene să lanseze noi rute directe, prezentându-le totodată și oportunitățile de dezvoltare pe termen lung”, propune inițiatorul acestui demers.