Botoșănenii au semnat petiția pentru introducerea de noi curse pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava

Până în prezent s-au strâns peste 4.000 de semnături, cele mai multe provenind de la persoane din județele Suceava și Botoșani.

 

Botoșănenii au semnat petiția pentru introducerea de noi curse pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava

Inițiativa unui sucevean plecat de mai multă vreme în străinătate, dar care are deschisă și o afacere cu zeci de angajați la Plopeni, începe să dea roade.

În urmă cu aproape două luni, Viorel Paiu a inițiat o petiție online cu scopul de a strânge cât mai multe semnături pentru susținerea introducerii de noi curse pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, precum și menținerea celor existente.

Până în prezent s-au strâns peste 4.000 de semnături, iar acestea au venit nu doar din județul Suceava și Botoșani, ci și din zone precum Roman, Piatra Neamț sau Târgu Neamț, semn că oamenii sunt interesați de cursele aeriene de pe aeroportul din Salcea.

„Călătoresc foarte des, datorită activității pe care o desfășor. În tot acest timp, am observat nevoile sucevenilor, dar și ale persoanelor din diaspora, de a se deplasa în siguranță, dar și într-un timp cât mai scurt către diferite orașe europene. Petiția pe care am inițiat-o poartă numele <Diaspora leagă Suceava de marile orașe europene>, iar pentru a o putea semna este nevoie de doar câteva minute. Câteva minute care pot ajuta să nu pierdem ore sau chiar zile pentru a merge pe un alt aeroport din țară”, a mărturisit Viorel Paiu, potrivit Monitorul de Suceava.

În textul petiției, se arată că „din Bucovina și zona de nord a Moldovei, precum și din Regiunea Cernăuți din Ucraina avem un număr foarte mare de români plecați peste hotare, în țări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Irlanda, Israel, Olanda, Austria și Cipru”.

„Ținând cont de acest lucru, diaspora solicită lansarea de noi curse aeriene din principale orașe europene către Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, care să faciliteze călătoriile și să aducă familiile împreună cât mai des posibil. Drept urmare, vă rugăm să ne ajutați în acest demers, prin semnarea acestei petiții, prin propunerea destinaților din care doriți să beneficiați de legături directe către Suceava, dar și prin distribuirea ei. Cu un număr mare de solicitări putem convinge companiile aeriene să lanseze noi rute directe, prezentându-le totodată și oportunitățile de dezvoltare pe termen lung”, propune inițiatorul acestui demers.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
50

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
479

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
1279

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...