Botoșănenii, alături de oficialități și de militari la ceremoniile dedicate Drapelului! FOTO, VIDEO
UPDATE!

Botoșănenii, alături de oficialități și de militari la ceremoniile dedicate Drapelului! FOTO, VIDEO

Drapelul României a primit astăzi cele mai înalte onoruri, în cadrul ceremoniilor militare ce i-au fost dedicate, organizate de Instituţia Prefectului- Judeţul Botoşani şi Garnizoana Botoşani, cu sprijinul militarilor de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a adolescenţilor de la Palatul Copiilor Dorohoi şi Centrul "Prietenia".

Implicați în eveniment au fost și militarii Garnizoanei Botoşani şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, oficialităţile municipiului şi ale judeţului, dar şi botoşănenii care au urmărit evenimentele organizate în Piaţa Tricolorului. "Elevii de la Palatul Copiilor au prezentat toate drapelele oficiale ale statului român din anul 1848 până în prezent, acestea fiind expuse de militarii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă​, care au purtat uniforme de gală", au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Botoșani.

Adolescentele de la Centrul Prietenia au însoţit Garda Drapelului pe traseul cuprins între Capela Militară şi Piaţa Tricolorului, acolo unde Drapelul a fost ridicat pe catarg.


Mesajul Cancelariei Prefectului: Dincolo de clişee, mulţumiri pentru implicare şi pentru participare la Ziua Drapelului

"Pentru Instituţia Prefectului şi Garnizoana Botoşani, Ziua Drapelului are o semnificaţie ce transcende simpla organizare a unui eveniment dedicate acestui simbol national, recunoscut astfel de Constituţie.

Tocmai din acest motiv, colaborarea cu instituţiile care au îmbrăţişat proiectele organizatorilor în ce priveşte sărbătorirea acestei zile trebuie să fie subliniată şi apreciată la adevărata valoare.

O reverenţă, aşadar, inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, col.dr.ing. Mihail- Cristian Amarandei, pentru efortul de a aduce de la Bucureşti la Botoşani, uniformele de gala IGSU, purtate de militarii Inspectoratului, implicaţi în prezentarea celor 11 drapele oficiale ale statului roman. Transmitem mulţumiri şi acestor militari care au onorat, prin prestanţă, uniformele cu semnificaţie.

Mulţumim conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi elevilor de la Clubul Copiilor Dorohoi care au făcut apel la istoria acestui neam, prin detalierea heraldicii şi a locului istoric al celor 11 drapele oficiale ale statului, începând cu cel de la 1848 până la cel prezent.

O reverenţă datorăm adolescentelor de la Centrul de Plasament “Prietenia” din Botoşani, care au însoţit Drapelul Naţional, alături de Garda Drapelului, pe tot traseul cuprins între Capela Militară şi Piaţa Tricolorului. 

Mulţumim pentru pietate şi implicare şi părintelui militar Ştefan Grădinaru precum şi militarilor ce compun Garda Drapelului.

Nu în ultimul rând, mulţumim structurilor locale ale MAI, Primăriei Municipiului Botoşani şi Poliţiei Locale şi Şcolii Populare de Arte “George Enescu” pentru că ne-au fost alături şi de această data în organizarea evenimentelor Zilei Drapelului. 

Adresăm mulţumiri şi jurnaliştilor din presa locală, ce au răspuns invitaţiei noastre, în ciuda programului încărcat, şi au punctat momentele dedicate acestei sărbători.

Apreciem, de asemenea, prezenţa la manifestări a botoşănenilor de toate vârstele. Încurajările şi aprecierile lor ne determină să căutăm şi alte elemente de noutate pentru evenimentele pe care le vom organiza". 





































(Foto, video: Ionuț Iosub)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
420

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
569

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
680

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...