Botoșăneni sancționați de către polițiștii locali, pentru modul în care au abandonat deșeurile în spațiul public

Botoșăneni sancționați de către polițiștii locali, pentru modul în care au abandonat deșeurile în spațiul public

Pe parcursul a cinci zile, în intervalul 15-19 noiembrie a.c., polițiștii locali din Botoșani au intensificat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile menajere pe domeniul public sau în alte locuri decât cele special amenajate fiind vizată și abandonarea deșeurilor lângă platformele pentru colectarea deșeurilor. Aceștia au sancționat 17 persoane, cu amenzi în valoare cumulată de 2700 de lei.

A fost monitorizată colectarea deșeurilor la platformele special amenajate din str. Calea Națională nr. 111 și ANL Bucovina.

„Pe durata desfășurării activităților s-a constatat că botoșănenii nu colectează selectiv deșeurile, mai mult, le aruncă direct pe platformă sau în imediata apropiere creând un aspect insalubru, și favorizând împrăștierea acestora pe domeniul public”, se precizează într-un comunicat.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate, potrivit informațiilor transmise de instituție, pentru aruncarea deșeurilor lângă containerele destinate colectării, dar și pentru abandonarea deșeurilor pe domeniul public, în spații verzi şi în alte locuri decât cele amenajate.

Pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL nr. 355/2011, sancțiunile sunt între 400 și 1000 lei pentru persoanele fizice, care pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Conform Legii nr. 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei. Pe această cale, rugăm cetățenii municipiului Botoșani să păstreze curățenia la punctele publice de colectare a deșeurilor și să respecte codul de culori aferent colectării selective a acestora”, se arată în comunicatul de presă emis miercuri.

În următoarea perioadă, vor fi intensificate misiunile de control, pentru a preveni depozitarea necontrolată a deșeurilor, cât și pentru respectarea obligațiilor contractuale de către operatorul de salubrizare.

„Prin aceste acțiuni, polițiștii locali se preocupă permanent pentru menținerea unui oraș curat și civilizat, dar totodată încearcă să educe și populația cu privire la păstrarea curățeniei și a unui mediu sănătos”, se mai precizează în sursa citată.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie a murit după ce a luat o supradoză de medicamente

astăzi, 11:02
352

O femeie de 59 de ani a fost găsită în comă după ce a înghițit o supradoză de medicamente. Incidentul a avut loc în comuna Vlăsinești, la finalul săptămânii trecute. ...

Smart Energy, un nou concurs online lansat de E.ON pentru elevii de gimnaziu preocupați de economisirea energiei

astăzi, 10:51
41

Competiția interșcolară  a debutat pe 20 septembrie și se încheie pe 1 octombrie. Copiii vor avea de pregătit un videoclip cu durata de maximum 3 minute. Proiectele clasate pe primele ...

Comuna din județul Botoșani în care fetele abandonează cel mai des şcoala. Motivele sunt halucinante

astăzi, 10:29
343

Tot mai mulţi copii din mediul rural, în judeţul Botoşani, renunţă la şcoală din cauza sărăciei. Nu au bani de rechizite şi de navetă. În plus sunt puşi la muncă în gosp...