Botoșănean identificat de Poliția Locală pentru construcția unui garaj ilegal

Botoșănean identificat de Poliția Locală pentru construcția unui garaj ilegal

Reprezentanții Poliției Locale au efectuat un control în zona Tulbureni, unde un botoșănean și-a construit un garaj fără să dețină certificat de urbanism și implicit autorizație de construcție și s-a trecut la dezafectarea construcției.

” Recomand tuturor botoșănenilor care intenționează să construiască un imobil de locuit sau altă destinație, un gard, o anexă gospodărească să solicite la Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Botoșani, în primă fază eliberarea unui certificat de urbanism. Prin acest document se va informa solicitantul ce avize și alte acorduri sunt necesare, pentru întocmirea proiectului tehnic, în vederea obținerii autorizației la construire.  Este normal să se respecte acești pași și să se contacteze un proiectant autorizat decât să se ajungă ulterior în situația desființării unor construcții realizate ilegal. Obținerea autorizației ulterior efectuării lucrărilor se poate realiza doar dacă condițiile urbanistice permit, dacă lucrarea în cauză nu a intrat pe domeniul public sau nu afectează vecinii, dar nu absolvă pe nimeni de măsura administrativă constând în amendă.” a declarat viceprimarul Liviu Toma.

În următoarea perioadă reprezentanții municipalității împreună cu polițiștii locali vor intensifica activitatea de verificare în zonele de intervenție în regim de urgență, pentru asigurarea unui climat de siguranță, prevenirea unor incidente și urmărirea prevederilor legale.a

 

Spune-ne opinia ta