Bolnavi dupa functii!

Bolnavi dupa functii!

 Mihai Tabuleac: Exista o boala ascunsa, care se activeaza automat in situatia in care esti in fata unei revocari!  

Cristina Bahrin nu se va putea folosi de concediul medical pentru a-si recastiga functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, insa medicul care a semnat certificatul medical ar putea sa intre in atentia autoritatilor competente, atentioneaza presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac!

Reamintim ca, in ziua in care a fost eliberata din functie, liberala Cristina Bahrin se afla in concediu medical, o moda folosita in trecut si de alti directori de institutii, in momente de cumpana ale carierei lor (cazul Geaninei Pintilii, fost director al Directiei Judetene de Drumuri si Poduri Botosani sau al lui Florin Nicolau, fost director la Apa Grup).

Seful Consiliului Judetean Botosani atentioneaza insa ca eliberarea din functie, in acest fel, nu intra sub incidenta Codului Muncii.

Doamna Bahrin, daca isi imagineaza ca poate sa apeleze la justitie pe calea unei exceptii, respectiv ca si-a luat un concediu medical de cateva zile, inclusiv in ziua in care s-a tinut sedinta, atunci se inseala, pentru ca dansa a avut un mandat si nu un contract de munca potrivit Codului Muncii, si atunci exceptia privind incapacitatea temporara de munca intr-o asemenea speta nu functioneaza, a declarat Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac.

In schimb, Mihai Tabuleac a spus ca sunt necesare verificari si institutiile abilitate sa acorde concedii medicale.

Din cauza ca avem acest obicei, cred ca avem o problema si in ceea ce priveste obiceiul medicilor de a elibera certificate de concediu medical cu prea multa usurinta. Statul roman are institutii care trebuie sa controleze si situatiile de acest gen si au obligatia sa se sesizeze atunci cand un vicepresedinte de Consiliu Judetean sau o alta persoana care, pusa in fata unei revocari, obtine un concediu medical. De parca orice om in tara asta ar avea o boala evidenta, respectiv : boala dupa functii si in acelasi timp o boala ascunsa care se activeaza automat in situatia in care esti in fata unei revocari, spune Mihai Tabuleac.

Nici sampania de la investire nu ii pare lui Mihai Tabuleac un obicei prea fericit.

Acest obicei de a bea sampanie cand esti promovat pe o functie politica si de a fugi repede la medic pentru un concediu medical, atunci cand esti revocat, este un obicei foarte prost la care noi trebuie sa renuntam si este o concludenta dovada de lipsa de onoare, a conchis Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Salvatorii lui Ayan, felicitați de Ministerul Afarilor Interne! ”Voi cum ați reacționa?”

astăzi, 13:26
3

Așa începe povestea pe care reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au împărtășit-o cu mândrie:”După ore bune de căutări, au decis să caute în altă z...

Se întoarce iarna: Meteorologii anunță ninsori, lapoviță și ploi în următoarele zile!

astăzi, 13:22
41

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi, lapoviță și ninsori, în vigoare timp de două zile. La munte se va depune strat nou de zăpadă.Informarea meteorologică a intrat...

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
662

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...