Bani în plus pentru primăriile din județ (video)

Bani în plus pentru primăriile din județ (video)

Primăriile din județul Botoșani vor primi fonduri suplimentare, ca urmare a unui surplus colectat din impozitul pe venit față de estimările făcute la începutul acestui an, prevede un proiect de hotărâre adoptat, marți, de Consiliul Județean (CJ).

Potrivit actului normativ, în urma calculelor efectuate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice, peste 1,216 milioane de lei vor fi alocați în mod echitabil celor 78 de unități administrativ-teritoriale, până la finele lunii decembrie.

„Conform art.28 pct.7 alin.(91) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.97/2021 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, impozitul pe venit corespunzător cotei de 6% încasat suplimentar se repartizează în mod egal județelor, peste limita stabilită, iar în cadrul fiecărui județ, în baza deciziei directorului direcției generale regionale a finanțelor publice/șefului administrației județene a finanțelor publice, consiliul județean repartizează în anul 2021 comunelor, orașelor și municipiilor, integral prin hotărâre, sumele suplimentare”, se arată în proiectul de hotărâre a CJ.

Anexa de repartizare stipulează 176.000 de lei pentru municipiul Botoșani, 80.000 de lei pentru Dorohoi, câte 50.000 de lei pentru orașele Bucecea, Darabani, Flămânzi, Săveni și Ștefăneși, respectiv câte 10.000 de lei pentru fiecare comună. Banii vor fi folosiți pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare și a cofinanțărilor necesare proiectelor de investiții locale.

 

 

Spune-ne opinia ta