Bani de la Guvern pentru primăriile din Botoșani! Prefect: „Este o veste bună...” (Video)

Unitățile administrativ teritoriale din țară și din județul Botoșani pot primi bani de la Guvern pentru plățile restante către constructorii cu care derulează investiții prin PNRR sau Anghel Saligny.

Anunțul a fost făcut de către Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, în cadrul conferinței de presă săptămânale.

Vor fi alocate sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetului local. Este vorba în principal de plățile restante pe care le au primăriile pentru toți constructorii care lucrează în continuare pe ceea ce înseamnă investiții din PNRR și programul Anghel Saligny”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Primăriile trebuie să își centralizeze plățile restante, iar ulterior să solicite sumele de care au nevoie.

Este o veste bună pentru toți reprezentanții UAT-urilor. UAT-urile își vor centraliza plățile restante și trebuie să facă solicitări de sume prin fondul alocat”, a adăugat Dan Nechifor.

De asemenea, este o veste bună și pentru constructorii care reabilitează școlile din municipiul Botoșani pe bani proprii. Reamintim faptul că, în municipiul reședință de județ sunt în reabilitare 14 unități de învățământ și, unii constructori lucrează pe banii lor.

Chiar Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, declara la începutul lunii septembrie că unii constructori folosesc această problemă a banilor drept scuză ca să nu înainteze lucrările.

Citește și Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză”

An școlar de sacrificiu pentru mii de elevi din Botoșani. Ce soluții au găsit șefii din educație!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ce spune prefectul Dan Nechifor despre activitatea forțelor de ordine în Centrul Istoric: „Trebuie să ținem cont de...” (Video)

astăzi, 15:28

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, are aproape o lună de când a depus jurământul de credință pentru această funcție. Venirea sa la conducerea Instituției Prefectului a ju...

Polițiștii din Botoșani au șef cu acte în regulă, media obținută la concurs!

astăzi, 13:06

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani are șef cu acte în regulă. În cursul zilei de joi, 10 octombrie, a avut loc concursul pentru ocuparea acestui post. În cu...

Aleșii locali convocați în ședință extraordinară de primarul Cosmin Andrei pentru transportul elevilor!

Thursday, 10 October 2024

Consilierii locali ai Primăriei municipiului Botoșani au fost convocați în ședință extroardinară în cursul zilei de vineri, 11 octombrie. Pe ordinea de zi se află un singur proi...