Autospeciale de jumătate de milion de euro pentru forțele de intervenție din Botoșani (fotogalerie)

Autospeciale de jumătate de milion de euro pentru forțele de intervenție din Botoșani (fotogalerie)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, în calitate de beneficiar, dorește să aducă la cunoștința publicului finalizarea implementării proiectului „Soluții comune la probleme comune: dezastre naturale și cauzate de om la granița româno-ucraineană” (cod proiect 2SOFT/4.2/160).

Obiectivul general al proiectului a fost cel de a îmbunătăți colaborarea transfrontalieră România-Ucraina, în domeniul prevenirii situațiilor de urgență. Implementarea a fost realizată printr-un consorțiu format din 4 parteneri: Comuna Păltiniș, județul Botoșani; Comuna Hudești, județul Botoșani; Consiliul Local Mămăliga, districtul Cernăuți, Ucraina; și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Nicolae Iorga” al județului Botoșani, cu un buget total de 553.587,92 EUR, din care 494.829,4 EUR (aproximativ 2.438.271,86 RON / 16.152.785,38 UAH) finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Operațional Comun România-Ucraina ENI-CBC 2014-2020 (mai multe informații despre program pot fi accesate la link-ul: http://www.ro-ua.ro-ua-md.net/ro/).

Principalele rezultate ale proiectului:

1. Achiziționarea de echipamente specializate dedicate prevenirii și intervenției în situații de urgență. În total au fost achiziționate peste 190 de echipamente specializate, printre care și 3 autospeciale complet echipate și dotate pentru asigurarea intervenției rapide în caz de necesitate, la nivelul comunelor Păltiniș și Hudești, jud. Botoșani – în România și comunei Mămăliga, Cernăuți – Ucraina;

2. Elaborarea unui plan comun de acțiune cu scopul de a îmbunătăți colaborarea în cazul unor situații de urgență ce afectează arii teritoriale mari - cum ar fi inundațiile sau incendiile de vegetație; acest plan conține informații legate de reglementările legislative specifice domeniului, precum și atribuțiile factorilor relevanți, iar informațiile sunt accesibile în română, engleză și ucraineană; forma finală a acestui document poate fi descărcat și de pe site-ul proiectului: cpcs-border-roua.net.

3. Extinderea sistemului de alarmare a populației în 4 din cele 6 sate componente ale comunei Mămăliga, regiunea Cernăuți, Ucraina. Deși acest sistem de alarmare inițial a avut ca scop atenționarea populației cu privire la pericole asociate dezastrelor naturale (in special inundații) acesta este binevenit în contextul actualului conflict existent pe teritoriul țării.

4. Modernizarea bazei de instrucție din Dorohoi, din subordinea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani, folosită pentru antrenarea personalului operativ. Principalele elemente vizate de proiect au fost terenul de sport și pista de alergare ce au fost modernizate și dotate corespunzător pentru asigurarea unor condiții optime de antrenament.

Închiderea proiectului a fost marcată printr-o conferință, desfășurată vineri la Hotelul „Maria”, la care au participat autoritățile publice locale și județene.








 




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
34

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
139

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
16

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...