Instituțiile publice pot accesa bani pentru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice după ce condițiile de eligibilitate au fost publicate ieri, joi, 11 noiembrie, în Monitorul Oficial.
Suma maximă finanțată pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile.
Săptămâna trecută, ministrul interimar al Mediului, Tanczos Barna, anunța că se vor finanța peste 2.300 de astfel de stații doar în acest an, și peste 15.000 în următorii 5 ani, iar ghidul de finanțare care vizează achiziția de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități a fost publicat ieri, scopul programului fiind îmbunătațirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice
Ghidul conţine dispoziţii privind scopul, obiectivul şi indicatorii de performanţă ai Programului, categoriile de beneficiari şi eligibilitatea solicitantului, a proiectului propus şi a cheltuielilor legate de acesta, condiţiile de depunere a dosarului de finanţare, metodologia de analiză şi selectare, aprobare, finanţare, implementare şi monitorizare a proiectului propus.
Finanţarea se acordă în procent de 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, aşa cum sunt prevăzute în ghid.
Suma maximă finanțată pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile.