Au demarat lucrările de restaurare a Muzeului Județean (fotogalerie)

Au demarat lucrările de restaurare a Muzeului Județean (fotogalerie)

Compania Națională de Investiții a predat amplasamentul Muzeului Județean de Istorie către constructor și a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare, anunță președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici.

Potrivit oficialului CJ, proiectul de reabilitare presupune lucrări de amploare. Vor trebui consolidate fundația și pereții de piatră, se vor reface tencuiala, finisajele și elementele decorative, mansarda va fi înălțată și împărțită în compartimente administrative. Spațiul expozițional se va extinde astfel de la 17 la 23 de săli și se vor crea noi spații pentru ateliere creative și multimedia.

„Reabilitarea clădirii muzeului este un proiect important în domeniul cultural al județului Botoșani și ne bucurăm că încep efectiv lucrările. Prin transpunerea în practică a acestui proiect, botoșănenii vor avea parte de un muzeu modern, cu facilități de ultimă oră, așa cum există în toate marile orașe ale Europei”, a scris Doina Federovici pe Facebook.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 36 de milioane de lei, din care partea de cofinanțare pe care o asigura Consiliul Județean este de aproximativ 577 de mii de lei.

Clădirea a găzduit, de-a lungul timpului, Palatul Administrativ, Consiliul Județean, biroul medicului șef al județului, biroul medicului șef veterinar, cel al inspectorului șef de poliție, instituția de coordonare a învățământului și a cultelor. Muzeul Județean de Istorie funcționează aici din 1977.









 

 

Spune-ne opinia ta