Municipalitatea a început astăzi aplicarea măsurilor dispuse în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență de la Botoșani.
Spațiile de joacă din municipiu sunt dezinfectate sistematic în acest moment, iar după cum a explicat primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, măsurile trebuie să fie respectate cu strictețe.
În acest context, Cătălin Flutur a făcut un nou apel la populație pentru folosirea sistemelor on-line pentru a interacționa cu administrația locală.
Mai mult, primarul municipiului Botoșani, a explicat că având în vedere sistarea desfășurării activității educaționale, se pot folosi mai multe soluții educaționale online:
Utilizarea grupurilor de Whatsapp/Facebook pentru comunicarea cu părinții elevilor. Profesorii continuă să transmită sarcini de lucru. Pentru partea de „conținut”, elevii folosesc în continuare manualele și caietele. Soluția aceasta este cea mai simplă, viabilă în special la ciclul primar și în zone unde elevii nu au computer, tabletă sau smartphone conectate la internet;
Se pot utiliza instrumentele/ platformele/ aplicațiile online și (b) resursele digitale existente.
- Profesorul creează sarcini de lucru pentru elevi pe o aplicație online, pe modelul digitaledu.ro, pentru care utilizează orice conținut existent (filme, text, extrase/ referințe la manual) sau dezvoltă conținut nou. Aceste sarcini de lucru sunt individuale sau colaborative (la distanță).
- Profesorul face trimiteri la manualele digitale disponibile (https://www.manuale.edu.ro/) și la resurse educaționale deschise (exemplu: EN: lreforschools.eun.org, globaldimension.org.uk/resources/browse/ . RO: http://portal.edu.ro/primar , http://portal.edu.ro/gimnaziu/)
- Pot fi găsite Instrumente online, Resurse digitale, Platforme pentru proiecte școlare colaborative: eTwinning, Cursuri online pentru dezvoltare personală și profesională la adresa https://iteach.ro/resurse/… .
Alte instrumente:
a. canale educaționale pe Youtube: https://blog.feedspot.com/educational_youtube_channels/
b. resurse educaționale: https://www.eduapps.ro/resurse-educationale/
c. www.educatiejuridica.ro
d. G Suite for Educațion și Microsoft Office 365 – soluții propuse de Ministerul Educației Naționale.
“Dacă aveți propuneri de resurse educaționale pentru elevi/profesori, vă rog să le lăsați în comentarii pe pagina mea de socializare”, a mai adăugat Cătălin Flutur.