Atenție la zăpadă și țurțuri! Amenzile ajung până la 2000 de lei!

Reprezentanții Poliției Locale Botoșani atenționează asupra faptului că asociațiile de proprietari, agenții economici, dar și persoanele fizice, au obligația de a îndepărta zăpada și țurțurii care pot prezenta pericole pentru pietoni.

Atenție la zăpadă și țurțuri! Amenzile ajung până la 2000 de lei!

În contextul fenomenelor meteo, în perioada 21 - 25 noiembrie 2018, polițiștii locali au desfășurat activități de informare și avertizare a agenților economici, asociații de proprietari și persoane fizice cu privire la obligația de a îndepărta zăpada şi gheaţa din dreptul imobilelor pe care le deţin, și ţurţurii formaţi.

Astfel, polițiști locali au avertizat 27 asociații de proprietari, 9 agenți economici și 5 persoane fizice pentru a asigura îndepărtarea zăpezii sau a gheții. În acest sens, Politia Locală informează că neîndeplinirea obligațiilor prevăzute mai sus se sancționează cu amendă de la 400 lei la 1000 lei pentru persoane fizice și de la 1000 lei la 2000 lei pentru persoane juridice.

"Facem precizarea că în situația producerii unor accidente cauzate de căderea țurțurilor de la streașina imobilelor, răspunderea juridică revine proprietarilor acelor imobile, respectiv asociațiilor de proprietari ca forma juridica sub care sunt constituiți proprietarii", atenționează reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
113

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
411

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
97

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...