Atenție! Administratorii de bloc riscă amenzi grele dacă nu vor face acest lucru

Atenție! Administratorii de bloc riscă amenzi grele dacă nu vor face acest lucru

Administratorii de bloc riscă amenzi usturătoare, cel puțin, asta arată un proiect de act normativ care se află la votul senatorilor, având propunere de adoptare.

Este vorba despre o propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Potrivit acesteia, administratorii care nu vor prezenta documentele solicitate de corpul de control vor risca amenzi cuprinse între 500 și 3 000 de lei.
 
Propunerea de sancționare a administratorilor în cazul neprezentării actelor solicitate apare în contextul în care legislația actuală nu obligă asociațiile de proprietari să prezinte la control documentele solicitate, neexistând o prevedere expresă care să permită sancționarea administratorului pentru această faptă, scrie avocatnet.ro.

După ce va fi adoptat de ambele camere, proiectul trebuie să fie promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
250

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
406

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
547

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...