Angajaţii de la stat vor primi vouchere de vacanţă şi anul viitor

Fiecare român care lucrează în sistemul de stat va beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei.

Angajaţii de la stat vor primi vouchere de vacanţă şi anul viitor

„Efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea acestei măsuri au determinat Ministerul Turismului să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanţă şi pentru anul 2019”, arată un comunicat transmis duminică de Ministerul Turismului.

„Voucherele de vacanţă au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. Vă pot spune că a crescut numărul unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea de la Ministerul Turismului. Datele de până acum arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

„Măsura acordării voucherelor de vacanţă vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajaţi, astfel, să-şi petreacă concediile în ţară. Potrivit INS, România a înregistrat anul acesta o creştere de 4,1% în primul semestru a numărului de turişti în comparaţie cu aceeşi perioadă a anului trecut, iar acest aspect se datorează şi voucherelor de vacanţă, potrivit analizelor financiare comunicate şi de mediul privat”, menţionează Ministerul Turismului.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
50

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
153

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
39

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...