ANCPI a alocat banii pentru lucrările de cadastru realizate de primării, județul Botoșani are printre cele mai mari sume solicitate!

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a alocat peste 300 de milioane de lei pentru cea de-a zecea etapă de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților pe sectoare cadastrale.

Județul Suceava are cele mai mari sume solicitate, urmat de Botoșani. La polul opus se află județul Brăila.

”Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a alocat 305.837.122 de lei pentru cea de-a zecea etapă de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților pe sectoare cadastrale. Peste 2.000 de unități administrativ-teritoriale (UAT) și-au exprimat intenția de a începe sau de a continua cadastrarea proprietăților. Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI”, transmite printr-un comunicat Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației.

ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), lansează o nouă etapă de finanțare pentru înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale. Astfel, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei.

”Până în prezent, 2.003 de primării din cele 2.355 eligibile și-au exprimat intenția de a începe sau de a continua lucrările de cadastru pe sectoare cadastrale. Acestea pot încheia contracte de finanțare cu oficiile de cadastru și publicitate imobiliară (OCPI). Termenul este de 60 de zile de la primirea înştiințărilor transmise de OCPI-uri, iar durata contractelor de finanțare este de 28 de luni. După semnarea contractelor de finanțare, primăriile au la dispoziție alte 60 de zile pentru a încheia contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor”, se mai arată în comunicatul menționat.

Cele mai mari sume au fost solicitate de județele Suceava - 12.645.000 de lei pentru 80 de UAT-uri, urmat de Botoșani - 12.000.000 de lei pentru 75 de UAT-uri și Iași - 12.000.000 de lei pentru 75 de UAT-uri.

Județele care au solicitat cele mai mici sume destinate realizării cadastrului pe sectoare cadastrale sunt Brăila - 2.120.000 de lei pentru 14 UAT-uri, Covasna - 2.955.000 de lei pentru 19 UAT-uri și Harghita - 3.340.000 de lei pentru 22 de UAT-uri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” organizează concurs pentru ocuparea unui post de maestru lumini, sunet!

astăzi, 17:15

Cei interesați trebuie să îndeplinească anumite condiții. Așadar, sunt necesare: - studii medii absolvite cu diploma de bacalaureat; - vechime în muncă/specialitate: minim 6 lu...

Dezorientat și înfrigurat, un botoșănean a ajuns la spital. Polițiștii locali l-au găsit într-un parc!

astăzi, 15:50

În acest weekend, efectuând serviciul de patrulare, polițiștii locali, au identificat în parcul de joacă pentru copii situat pe Aleea Curcubeului, o persoană de sex masculin &ici...

Vin ninsorile și viscolul în mai multe regiuni ale țării! Șefa ANM: „Vremea se va răci semnificativ”

astăzi, 15:16

Directorul ANM, Elena Mateescu, a dat detalii despre prognoza meteo. „Primele zile din această săptămână debutează cu o vreme cu temperaturi în creștere până miercuri...