Adio Ariniș! Cătălin Flutur a anunțat astăzi o investiție de 3 milioane de Euro în versantul de la Pacea!

Adio Ariniș! Cătălin Flutur a anunțat astăzi o investiție de 3 milioane de Euro în versantul de la Pacea!

Primăria Botoșani a semnat în cursul acestei săptămâni la Piatra-Neamț un nou contract ce prevede o investiție deosebit de importantă și atractivă pentru județul Botoșani. Numit „Aventura Parc”, proiectul prevede ca versantul Pacea de la marginea municipiului Botoșani să fie amenajat în totalitate ca zonă de agrement, cu multiple facilități de petrecere a timpului liber.

Investiția se ridică la aproximativ 3 milioane de euro și va fi destinată atât locuitorilor orașului Botoșani cât și celor din afara municipiului sau județului. Cu acești bani se vor amenaja diferite obiective pe 21de hectare de teren, iar contractul este preconizat a se finaliza în luna iulie 2022.

„Vom face o zonă de picnic adevărată, pentru că acea zonă este cunoscută botoșănenilor în acest fel”, a menționat Cătălin Flutur, primarul orașului Botoșani.

În acest sens va fi amenajată o zonă de odihnă și relaxare, cuprinzând zona de picnic, 4 foișoare de lemn, 12 grătare, mobilier de picnic, pergolă din lemn, bănci și coșuri de gunoi.

Spațiile de agrement vor consta într-un skatepark, zona pentru jocurile de iarnă, loc de joacă dotat cu echipamente pe diverse categorii de vârstă, zona paintball, 7 ziduri de escaladă, piste de tir cu arcul, căsuțe în copaci, două tiroliene, nivel începător și avansat, terenuri de fotbal și baschet și un labirint natural care se va amenaja cu vegetație în scopul recreerii și relaxării.

Toate aceste construcții vor avea parte de utilități, respectiv energie electrică, sistem de alimentare cu apă, sistem de canalizare, instalații de irigat, a mai anunțat primarul Cătălin Flutur. (Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
17

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
202

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
350

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...