Acțiune de protest ”înăbușită în fașă” de promisiunile unui ministru

Salariații Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Botoșani sunt nemulțumiți, în principal, de nivelul salarizării în raport cu volumul mare de muncă.

Acțiune de protest ”înăbușită în fașă” de promisiunile unui ministru

Organizațiile de sindicat județene au fost anunțate, la sfârșitul săptămânii trecute, că de luni, 20 noiembrie 2023, vor fi declanșate acțiuni de protest, la nivelul centrelor județene și locale din întreaga țară, inclusiv la Botoșani, printr-o grevă japoneză, începând cu ora 10.00.

Doar că, pe ultima sută de metri, salariații au fost anunțați, pe rețelele de socializare, că acțiunea de protest se sistează, după ce Laurian Octavian Mateescu, președintele FNS APIA, a avut o discuție cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în cadrul căreia oficialul din Guvern a promis că, de la 1 ianuarie 2024, salarizarea centrelor județene va fi rezolvată.

”Dragi colegi, am avut o discuție cu domnul ministru Florin Barbu, în cadrul căreia a promis că, de la 1 ianuarie 2024, salarizarea centrelor județene va fi rezolvată. Dorește ca plățile către fermieri să fie făcute cât mai repede, iar dânsul își va onora promisiunea. Săptămâna viitoare este plecat, dar următoarea crede că va prezenta ordonanța și memorandumul pentru APIA. Eu am încredere în cuvântul dumnealui. Vor fi și întâlniri cu organizațiile sindicale. Astfel, acțiunile programate pentru luni (nota red., 20 noiembrie 2023) vor fi sistate. Împreună suntem puternici!” a transmis pe rețelele de socializare președintele FNS APIA, Laurian Octavian Mateescu.

În prezent, la nivelul APIA se desfășoară Campania 2023, în care se acordă fermierilor avansuri în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plățile directe și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru măsurile delegate, iar volumul mare de muncă impune prezența salariaților inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
4

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
60

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
34

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...